Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Smutná zpráva pro milovníky rocku: Zemřel kytarista Míla Benýšek, vystupoval i s Ivetou Bartošovou

Autor: jel - 
10. listopadu 2021
11:04

Hudebníci i milovníci rocku truchlí. Tento týden prohrál boj s nemocí kytarista Miloslav Benýšek. Ten během svého života hrál v mnoha známých českých kapelách, mezi které patřily například Citron, Ivan Hlas a Nahlas nebo skupina Balet Petra Hejduka, v níž působila třeba i Iveta Bartošová.

Smutná zpráva zasáhla mnoho fanoušků i kolegů pana Benýška. Ten se ještě koncem října prostřednictvím sociální sítě omlouval za neúčast na domluveném koncertě. Uvedl, že se necítí zdráv a musí se vyléčit. 

„Omluva, dnes mě přepadl šílený Moribundus a tedy večer Na Slamníku nebudu, neb se budu potit pod dvojitou duchnou,“ napsal kytarista. Na otázku známého, zda se jedná o koronavirus pak odpověděl, že neví, protože ve státní svátek nejsou otevřena testovací centra, ale že je mu opravdu zle. „Doufám, že to zvládnu, protože je mi fakt blbě,“ dodal.

O jakou nemoc se nakonec jednalo však není jasné, nicméně kamarád Petr na facebooku uvedl, že pouhých několik dní před smrtí Mílu navštívil a nesl mu léky. „Odešel mi do muzikantského nebe další kamarád - super muzikant Míla Benýšek. Ještě jsem mu stačil před pár dny nakoupit a vyzvednout léky, ale nad nemocí nevyhrál. No, však se tam všichni jednou sejdeme a zase si zahrajeme,“ napsal nešťastně Petr.

Podobně reagovalo i mnoho dalších lidí, kteří nejenom, že vyjádřili soustrast rodině, ale také na zesnulého muzikanta vzpomínali jako na skvělého kamaráda a člověka, s nímž byla zábava. „Proboha! Je pravda? Byl to fajn kluk. A leccos jsme spolu nahráli!“ šokovala zpráva známého zpěváka Michala Prokopa. „Snad to není pravda a pokud ano moc mě to mrzí byli jsme velcí kámoši a v Havířově jsme si moc užil,“ připojil se další z uživatelů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Bowbachg ( 12. listopadu 2021 00:44 )

Pro přátele Míly - rozloučení bude v úterý 16.11.2021 od 15 hodin v kapli Sv.Václava - Vinohradský hřbitov, Praha 2

Zobrazit celou diskusi