Modelka Emily Ratajkowská obvinila zpěváka Robina Thickeho (44) za to, že ji na natáčení videoklipu Blurred Lines osahával. Třicetiletá modelka a maminka malého synka o tom píše ve své debutové knize s názvem My Body (v překladu Mé tělo). Ratajowská v klipu vystupovala ještě se dvěma dalšími modelkami, které se zde beze studu ukazovaly „nahoře bez“, a zprvu šlo prý o velmi příjemné natáčení. Během dne se však zpěvák opil, alkohol mu dodal kuráž, a tak se dopustil jednání silně přes čáru. „Najednou jsem zničehonic pocítila chlad a cizí ruce, které mi zezadu svírají holá ňadra,“ cituje Ratajkowskou deník The Sunday Times. „Instinktivně jsem se odtáhla a ohlédla se – na Robina Thicka.“

Jak potvrdila i režisérka onoho klipu Diane Martelová, nejde jenom o Emilyin výkřik pro získání pozornosti, ale o realitu. Martelová prý tehdy okamžitě zasáhla – zařvala na Thickeho „co to do prd*le děláš?!“, a natáčení ukončila. Thicke se na modelku jenom zašklebil a odpotácel se dozadu. Až poté, co se režisérka Ratajkowské zeptala, jestli je v pořádku, teprve ho napadlo se omluvit.

Slavná modelka se prý až v tento moment „poprvé cítila nahá“. „Tímto jediným gestem Robin Thicke všem na place připomněl, že my, ženy, jsme to tam v podstatě neměly na starosti. Jako nahá dívka, která tančí v jeho videoklipu, jsem neměla žádnou moc. Nebyla jsem nic víc než najatá modelka,“ napsala ve své knize otřesená Emily.

VIDEO: Emily Ratajkowská v reklamě pro DKNY.

Video
Video se připravuje ...

Emily Ratajkowski v reklamě pro DKNY. Youtube.com_Blakcace/BPŽ

Je ironií, že v té době (rok 2013) byla píseň (i její videoklip) často kritizována kvůli sexismu. Na otázku, zda je píseň šovinistická, Thicke reagoval slovy, že je jenom „směšná“. To bylo krátce poté, co pro magazín GQ se smíchem popisoval, jak moc je video pro ženy ponižující a „jaké potěšení je degradovat ženu“. V klipu se poměrně ponižujícím způsobem chová trojice zpěváků k několika spoře oděným modelkám, foukají jim například kouř do obličeje anebo je tahají za vlasy, zatímco zpívají o tom, že moc dobře vědí, že po nich ženy touží. „Měl jsem děvku, ale nebyla tak dobrá jak ty, tak mě prozvoň, až pojedeš kolem. Dám ti něco, co bude dost velký, aby ti to roztrhlo pr*el vedví,“ zazní mimo jiné v textu.

Zpěvák se k nařčení ze sexuálního obtěžování prozatím oficiálně nevyjádřil. V době natáčení videoklipu byl ženatý s herečkou Paulou Pattonovou (45) známou například ze čtvrtého dílu akčňáku Mission: Impossible či fantasy Warcraft: První střet, s níž má syna Juliana Fuega (11). Jejich rozvod v roce 2015 byl bouřlivý, herečka obvinila Thickeho z napadení, nevěry a užívání drog. Hudebník pak v rozhovorech a na veřejnosti plakal a žádal svou ženu o odpuštění, a nahrál pro ni dokonce album Paula, místo happy endu se však dočkal soudního zákazu přibližování se k exmanželce, jejich synovi i ke tchyni Joyce Pattonové. Současnou partnerkou Thickeho je modelka April Love Gearyová (26), s níž má tři děti – dcery Miu (3) a Lolu (2) a syna Lucu (téměř 10 měsíců).
Fotogalerie
118 fotografií