• Po veřejném rozloučení došlo v pátek od 11 hodin v kostele Saint-Germain-des-Prés k rozloučení, určteném pro rodinu a nejbližší.

  • Nejprve zaznělo zhruba 4-5 smutečního proslovů - jedním z řečníků byl Belmondův vnuk Victor Belmondo.

  • Po zhruba hodinovém obřadu by měla následovat soukromá kreace.

Rodinné poslední rozloučení s Jean-Paulem Belmondem (†88)
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
12:19
10. 9. 2021

Rodinné rozloučení s Jeanem - Paulem Belmondem skončilo. Děkujeme, že jste sledovali online přenos na Blesk.cz. Hezký den.

 
11:08
10. 9. 2021

Nejmladší dcera Stella Belmondo (18) přišla v doprovodu matky Natty (56), která byla druhou a zároveň poslední manželkou Jeana - Paula. Ani jedna neměla černé šaty, Stella přišla v kalhotách a košili, a její maminka v inkoustově modrém kompletu. Rozepnutý knoflíček u košile odhalil její černé prádlo.

 
11:04
10. 9. 2021

Zatímco smuteční hosté už seděli v lavicích v 11 hodin, z pohřebního vozu, který byl po celou dobu před kostelem, zřízenci vytáhli rakev s ostatky Jeana - Paula Belmonda a za doprovodu kněžích jí odnesli do kostela. Dveře se zavřely a začala zádušní mše.

 
10:57
10. 9. 2021

Po stranách vchodu do kostela jsou desítky obřích věnců, které neustále přivážejí auta.

 
10:54
10. 9. 2021

Alain Delon se zdržel před vchodem do kostela, protože čekal na Belmondovu rodinu, se kterou se velmi vřele pozdravil. Přišla sestra Florence a syn Paul. O chvíli později dorazil Delonův syn Anthony, který je otcovou kopií zamlada. Velký fešák.

 
10:52
10. 9. 2021

Francouzský režisér, kameraman, herec a producent Claude Lelouch.

 
10:51
10. 9. 2021

Za velkého potlesku ke kostelu v černém Mercedesu dorazil Alain Delon (85). S pomocí berle a ochranky přišel ke vchodu, ale na přání fanoušků si sundal roušku a pozdravil se s nimi aspoň na dálku. Právě Delon reagoval na zprávu o kolegově úmrtí slovy, že je „absolutně zničený“. „Teď se pokusím vydržet, abych za pět hodin neudělal to samé ... Ale vězte, že by to nebylo špatné, kdybychom odešli společně,“ uvedl v pondělí.

 

 
10:31
10. 9. 2021

Za potlesku přihlížejících se ke kostelu o dvou berlích přišoural francouzský komik Pierre Richard (87).

 
10:25
10. 9. 2021

Všichni, kdo vstupují do kostele, si musí od hostesek nechat stříknout desinfekci na ruce. Většina má roušky...

 
10:21
10. 9. 2021

Ke kostelu přicházejí první hosté, mezi francouzská filmová a divadelní herečka oceněná Césarem, Catherine Jacob.

 
10:09
10. 9. 2021

Po státním prohřbu v Invalidovně se ve čtvrtek večer v 19:30 hodin otevřely dveře všem Francouzům, kteří si přáli meditovat před rakví herce, který v pondělí zemřel ve věku 88 let. Několik stovek lidí čekalo ve tmě a o půlnoci ještě dvě až tři hodiny, než mohli vstoupit do prestižní pařížské budovy. Brzy ráno se brány Inavlidovny zavřely, přesto několik posledních přihlížejících zůstalo u dveří. 

 
10:01
10. 9. 2021

Vážení čtenáři, vítáme vás u druhého - rodinného rozloučení s francouzským herecem Jeanem-Paulem Belmondem (†88), které proběhne od 11 hodin v kostele Saint-Germain-des-Prés.

První informace o pohřbu

Pohřeb v kruhu rodinném se odehraje v pátek od 11 hodin v kostele Saint-Germain-des-Prés. Smuteční obřad má podle dostupných informací z webu Bfmtv.com trvat jednu hodinu.

Dojít by mělo hned na 4–5 smutečních proslovů, jména konkrétních řečníků ale nejsou známá – zatím je jasné jen to, že promluví vnuk zesnulé legendy Victor Belmondo (27). Možná se za pultík pak postaví i jiní zástupci hercova početného potomstva.

Pokud nenajdou sílu, jistě se přijdou v alespoň v tichosti rozloučit – ze dvou manželství měl Belmondo dcery Stellu (18) a Florence (61) a syna Paula (58). Díky Paulovi byla hvězda filmů Muž z Ria či U konce s dechem dědečkem již zmíněného Victora, dále pak mladíků Giacoma (22) a Alessandra (30). Florence mu pak zase dala půvabnou vnučku Annabelle (33).

VIDEO: Pohřeb Jean-Paula Belmonda

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Jeana-Paula Belmonda Reuters

Je také dost možné, že rodina pozvala i Belmondova kolegu a přítele Alaina Delona, aby se s ním mohl rozloučil v tichosti a soukromí. Na veřejném rozloučení ve čtvrtek totiž chyběl. 

Dál se předpokládá účast kameramana a režiséra Claudea Lelouche (83), který se rovněž čtvrteční piety nezúčastnil, jelikož právě představoval na festivalu v Deauville svůj nejnovější film. Jelikož Lelouch Belmonda režíroval ve filmu Cesta zhýčkaného dítěte z roku 1988, je možné, že i on bude jedním ze smutečních řečníků.

Co se týče hudebního doprovodu, opět v kostele zazní známá melodie z filmu Profesionál, zřejmě dle samotného přání zesnulého. Po pohřbu pak bude následovat intimní kremace.

Hymna a davy čekající rakev

Ve čtvrtek se konala veřejná tryzna za známého herce, kdy byly jeho ostatky vystaveny v pařížské Invalidovně. Zazněla již zmíněná hudba z filmu Profesionál, ceremoniál pak zakončila francouzská hymna. Přišla řada významných osobností – od prezidenta Emmanuela Macrona (43) s manželkou Brigitte (68), bývalého prezidenta Francoise Hollandea (67), přes početnou rodinu i kolegy z filmového světa.

Od 19:30 se pak areál otevřel veřejnosti, aby se všichni mohli naposledy poklonit zesnulému umělci. Brány se zavřely až brzy ráno a skoro se dá říct, že u Belmondovy rakve „se dveře netrhly“ – v noci zde ve frontě čekaly stovky lidí.

VIDEO: Zemřel Jean-Paul Belmondo! Francouzský sympaťák, který se nesmazatelně zapsal do filmové historie

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Jean-Paul Belmondo! Francouzský sympaťák, který se nesmazatelně zapsal do filmové historie. Mall.tv

Fotogalerie
187 fotografií