Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jean-Paul Belmondo (†88) a jeho obří bohatství: Co po něm zůstalo

/
  • Jean-Paul Belmondo
    Aktualizováno - 6. září 2022 ● 17:34
    9. září 2021 ● 05:00

    Před rokem zesnulý herec Jean-Paul Belmondo (†88) se kromě legendárních filmových postav proslavil také svou láskou ke krásným ženám a ke krásným věcem. Zahraniční zpravodajské tipují, že měl na kontě přibližně na 12 milionů euro. Co všechno se nacházelo v jeho pozůstalosti?

  • 1.

    Kdo dědí?

    Herec, režisér a producent Jean-Paul Belmondo po sobě nezanechal pouze kulturní dědictví v podobě filmových klenotů, mezi něž patří komedie Zvíře, krimikomedie Policajt nebo rošťák a Bezva finta, či dobrodružný snímek Cartouche, ale i hmotné dědictví, které si po jeho smrti rozdělily jeho tři děti: dcery Stella (18) a Florence (61) a syn Paul (58). Opomenuta nezůstala ani jeho vnoučata a ex-manželka Natty (56), která Belmondovi porodila právě nejmladší dceru, a do jeho posledních dní s ním sdílela jednu domácnost. Jaký majetek ale po slavném Muži z Acapulca vlastně zůstal?

  • 2.

    Nemovitosti

    Herec prožil poslední léta svého života v krásném sídle v Paříži, v němž měla byt i jeho exmanželka Natty s dcerou. Zámeček, který herec roky obýval, se nachází na levém břehu, v Saint-Germain-des-Près, na adrese 9 rue des Saints-Pères. Jakou cenu jeho bydlo má, není jisté, ví se však, že se jenom hodnota bytů v této lokalitě odhaduje na 380 až 660 tisíc korun za čtvereční metr. Na kolik pak může přijít takový zámek, to se neodvažujeme ani odhadovat. Belmondo také do roku 2019 vlastnil vilu v Ostende o rozloze 2 000 čtverečních metrů. Tehdy ji prodal za 700 tisíc euro (necelých 18 milionů korun).

  • 3.

    Auta

    Belmondo byl vášnivým sběratelem automobilů - veteránů. Mezi skvosty v jeho sbírce by měl patřit i legendární Bondův Aston Martin DB5, jehož cena je prý přibližně 23,4 milionu korun. Vlastnil ale také Ferrari 250 GT Series II., které má v současnosti na trhu hodnotu kolem padesát milionů, Ferarri 250 GT Tour de France s odhadovanou hodnotou 153 milionů, a Ferrari 250 California, jehož hodnota je v současnosti odhadovaná na více než 500 milionů korun. Dalo by se tedy bez přehánění říct, že vyšší částka než na jeho kontě stála zaparkovaná coby investice v rychlá kola v jeho garáži!

  • 4.

    Umění

    Kromě nemovitostí, drahých hodinek a sbírky automobilů miloval herec i práci svého otce, sochaře Paula Belmonda. V obci Boulogne-Billancourt se dokonce nachází muzeum Paul Belmondo Museum s rozsáhlou expozicí, kde jsou vystavena jeho díla. „Můj otec byl považován za posledního z klasiků,“ tvrdil vždy herec pyšně. Kromě stálé expozice otcových soch vystavoval v muzeu i díla dalších autorů. Herec muzeu odkázal množství děl, která za svého života vytvořil jeho otec. Rozsah jeho sbírky ani její hodnota však nejsou známy.

  • 5.

    Galerie

    Na další snímky slavného herce se můžete podívat do naší galerie.

     

    VIDEO: Zemřel Jean-Paul Belmondo! Francouzský sympaťák, který přepsal filmovou historii

    Video
    Video se připravuje ...

    Zemřel Jean-Paul Belmondo! Francouzský sympaťák, který přepsal filmovou historii Mall.tv

    Fotogalerie
    52 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 7

otrusnik: To už snad dávno mají vyřešené a čeká se i na několik let než se majetek rozdělí. A poslední vůli určitě zanechal.Vy máte ale starosti.

(15. 08. 2022 09:17)

Uživatel_5544570: Je mi z autora nagrc. Ešte ani nie je pochovaný a už riešite imanie

(10. 09. 2021 13:46)

dostojevskij: Co je vám do toho!!!!! Byl to skvělý herec, jehož filmy obohatily celosvětovou kinematografii!!!!! Vy jen zneužíváte!!!!!!!!!

(10. 09. 2021 02:33)

neznalek88: Kdo ho získá? Jistě že rodina, resp. jeho děti a vnuci.
Nebo snad čekáte pisálkové, že Belmondo sepsal závěť ve stylu - odkazuju své jmění a majetek všem bulvárním pisálkům, za to že i po mé smrti se budou šťourat v mém soukromí a vymýšlet o mně články alespoň ještě 5 let?

(09. 09. 2021 12:29)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy