Beattyho kariéru v Hollywoodu odstartoval thriller Vysvobození z roku 1972, kde si zahrál s Jonem Voightem i Burtem Reynoldsem. V následujících letech se rodák z Kentucky objevil v některých z nejpopulárnějších snímků dané éry včetně dramatu Všichni prezidentovi muži a prvních dvou dílů supermanovské série s Christopherem Reevem v hlavní roli. Beatty v nich ztvárnil přihlouplého pomocníka padoucha Lexe Luthora. Ve své době býval považován za nejvytíženějšího herce Hollywoodu.

Za výkon v kultovním satirickém dramatu Televizní společnost z roku 1976 si vysloužil svou jedinou nominaci na Oscara, a to v kategorii pro herce ve vedlejší roli. Mezi jeho poslední filmová angažmá patří historický snímek Soukromá válka pana Wilsona s Tomem Hanksem, svůj hlas pak propůjčil postavám animovaných filmů Rango a Toy Story 3: Příběh hraček. Beatty se objevil také v úspěšných seriálech včetně M*A*S*H nebo Zákon a pořádek.

Hercova čtvrtá manažerka Deborah Millerová sdělila AP, že Beatty zemřel přirozenou smrtí obklopen svými nejbližšími. Umělec měl osm dětí ze tří různých předchozích manželství.

Video
Video se připravuje ...

Pro Toy Story 3 namluvil Beatty postavu zlovolného růžového plyšového medvěda. Pixar

Zemřel Ned Beatty.
Autor: ČTK / AP / Gino Domenico