Slovenská vláda před několika dny zakázala svým občanům vycestovat do rizikových zemí za účelem rekreace. V reakci na to rapper Spirit, vlastním jménem Michal Dušička, prosil veřejnost, aby uposlechli. Jen několik hodin před platností zákazu ale s celou rodinou odjel na Zanzibar užívat si krásných slunečních dnů a jeho fanoušci to nevydýchali. A začala palba.

Desítky rozzuřených komentářů, výčitek, nadávek a vyhrůžek kazily hudebníkovu dovolenou. K celé věci se nakonec vyjádřil: „Vím, že to nemusím vysvětlovat, ale rozhodl jsem se napsat pár slov, protože tohle moralizování, které tu čtu už týden, začíná být normálně až úchylné. Měli jsme sem letět před rokem, ale na poslední chvíli jsme to ze solidarity zrušili. Snažili jsme se najít termín na podzim, ale přišla druhá vlna, tak jsme to zase posunuli. Do třetice jsme si řekli, že už to nezrušíme,“ vysvětloval.

Video: Spirit s Popovičem málem přišli o nový hit: Smazala ho zhrzená ex!

Video
Video se připravuje ...

Spirit s Popovičem málem přišli o nový hit: Smazala ho zhrzená ex! Youtube.cz

Dodal, že rodinné zážitky jsou pro něj mnohem důležitější než jakýkoliv hejt na sítích a o veřejné mínění se nestará. „Sorry, nesorry. Deset let jsem poctivě pracoval a často si odpíral dovolené a společenský život, protože jsem věděl, že si to všechno vynahradím, až založím rodinu a budeme mít dítě. Fakt jsem se na tyhle chvíle těšil deset let. A teď mi říkáte, abych počkal a zůstal doma. Jak dlouho? Rok? Dva?“ ptá se Spirit, který nevěří, že situace s covidem jen tak vymizí ze světa. „Co když to takhle bude už navždy? Na podzim přijde nějaká mutace, potom covid-22, pak 23, pak ebola-24 a tak dále,“ vytahoval černé scénáře.

Rozlícenou společnost to ale vůbec neuspokojilo. Naopak, Spirita začali lynčovat za finanční injekci z fondu na podporu umění. Podle mnohých peníze využil k financování snové dovolené. I toto obvinění rapper smetl ze stolu. Žádost o podporu a krátký útěk na Zanzibar spolu prý nijak nesouvisí.

 „Jedno je moje práce a druhé soukromí. Je to přece fond na podporu umění, ne fond na podporu chudých. Já jsem jako jeden z mála umělců zůstal aktivní i v době covidu, dělám desky a online koncerty. Kromě toho deset let poctivě platím daně, tisíce a tisíce eur ročně. Tak proč já nemám právo požádat o podporu ze státního rozpočtu?“ nerozuměl, proč to musí vysvětlovat.

VIDEO: Smrt Hany Hegerové: Poslední měsíc na dialýzách. A Bendová čelí kritice kvůli rasismu

Video
Video se připravuje ...

Smrt Hany Hegerové: Poslední měsíc na dialýzách. A Bendová čelí kritice kvůli rasismua Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
103 fotografií