Web Plus 7 dní cituje Topolského kamaráda Petera Krajčíra. „Dnes je pro mě velmi smutný den. Můj kamarád Justin P. Topolský se na tento svět už dívá shora. Justinku, děkuji Ti za čtyřicet let, co jsme se znali. Pořád mám před očima naše první setkání. Byl jsi skvělý kamarád a děkuji ti za vše,“ napsal Krajčír na sociální síť.

Topolský se prý nakazil koronavirem a od té doby byl zavřený ve svém bratislavském bytě. „Ležel doma izolovaný, mámu odstěhoval k opatrovatelce, aby ji nenakazil. Každý mu tam nosil jídlo. Říkal, že ať už mu nikdo nic nenosí, že toho má dost,“ dodává zdroj webu.

Jeho okolí zpráva naprosto šokovala. Ještě před pár dny byl zcela zdráv, ještě 10. prosince natáčel televizní pořad, o týden později oznámil, že je objednaný na PCR test. "Nemohla jsem tomu uvěřit, když mi to ráno zavolali. Byla jsem ve strašném šoku, v srdci mám obrovskou bolet. Myslela jsem si, že je to jen nevydařený žert," řekla pro web Topky.sk jeho nejlepší kamarádka Rebecca Just. "Ještě před pár dny mi posíll vtipná vánoční videa," dodala s tím, že jiná kamarádka s ním byla ve spojení ještě ve středu. "Říkala mi, že co se týče korony, neměl žádné vážné problémy. Jen kašlal. A byl dýchavičný, ale to on byl vždycky, co si pamatuju," řekla Rebecca. 

Dodala, že krom toho měl Peter několik dalších nemocí. Krom cukrovky už několik měsíců docházel na dialýzu. Na zhoršení zdravotního stavu si údajně stěžoval už v létě. "A do toho mu zemřel nejlepší kamarád. Na infarkt. Položilo ho to, psychika a stres dělají příliš mnoho," uvedla pro Topky.sk. Oním kamarádem byl hudebník a skladatel Andrej Turok, který je podepsán pod hudbou k filmům Bathory či Post Coitum. Bylo mu rovněž 59 let. 

Podezření na koronavirus měl Topolský i v červnu, už tehdy skončil v nemocnici. Před pár dny zemřel na covid-19 slovenský činoherní a televizní herec Anton Vaculík (†79), den před ním i hvězda pohádky Nebojsa Štefan Kožka (†66). 

Fotogalerie
12 fotografií