„Minulý týden se objevil v Divadle Nová scéna. Vypadal velmi špatně, byl vyhublý a stěžoval si, že se necítí dobře. Říkalo se, že je pozitivní na koronavirus,“ prozradil pro Čas.sk zdroj z hereckého prostředí.

Hercovo bezvládné tělo měl najít soused v domě v maďarské Rajce, kde Kožka v poslední době žil. Nový Čas se snažil zkontaktovat i jeho bývalou manželku, herečku Zuzanu Skopalovou, ale bez úspěchu. Co bylo důvodem odchodu do hereckého nebe, tak zatím zůstává záhadou, ale vše nasvědčuje tomu, že ho zabil covid-19. Kožka totiž pár dní před smrtí natočil video u sebe doma v posteli s kapucí na hlavě.    

Ahojte, jsem Štefan, mám 66 let a mám Covid. Ne, nedělám si srandu, vážení, je to opravdu vážné, protože za poslední čtyři dny jsem zažil tolik bolesti, že jsem měl chuť to všechno skončit. Prosil jsem Pána Boha a všechny Svaté, ať mě už konečně vezmou z tohoto světa. Vykašlali se na mě. Asi se mnou mají ještě jiné záměry,“ řekl Kožka pár dní před smrtí ve videu, které zveřejnil v úterý portál topky.sk. „Lidé, prosím, berte to s naprostou vážností,“ prosil všechny herec slabým hlasem a bylo vidět, že je se silami opravdu v koncích. Popsal velké bolesti na plicích, kašel a bolest hlavy. „Když se mi nerozpadnou plíce, tak se vidíme,“ dodal na závěr. 

VIDEO: Zemřel Zdeněk Srstka (†83): Blesku vyprávěl o svém životě i kariéře!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Zdeněk Srstka (†83): Blesku vyprávěl o svém životě i kariéře! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Štefan Kožka se v poslední době proslavil postavou veterináře v seriálu Horní Dolní. Kromě toho však účinkoval v mnoha dnes již legendárních filmech. Zahrál si v Tisícileté včele, v Alžbětině dvoře či v muzikálu Fontána pro Zuzanu 2. V poslední době však zaujal zejména postavami v seriálech. Kromě Horní Dolní účinkoval i v Přítelkyních, Odsouzených, Pod povrchem nebo v Bouřlivém víně.

VIDEO: Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota!

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota! Blesk TV

Fotogalerie
12 fotografií