Těsně po autohavárii Marika věřila, že se ještě postaví na vlastní nohy. Snila o tom, že odloží invalidní vozík. Přijmout fakt, že by po celý život zůstala invalidní, mladá zpěvačka odmítala. Dělala si naděje, že jí pomohou specialisté v zahraničí. Dva roky po nehodě hledala dokonce pomoc u uznávaného mikrochirurga v Moskvě. Na samotnou operaci, od které tak mnoho očekávala, vzpomíná ve své knize Úlomky vzpomínek.

„V roce 1982 jsem odletěla do Moskvy na operaci. Byla to už několikátá operace v pořadí a každou jsem podstupovala s nadějí, že se stane zázrak, lékařům se podaří moje zpřetrhaná nervová tkáň spojit a já se zase postavím na nohy,“ vzpomíná podle slovenského Nového Času Gombitová v knize.

VIDEO: Žbirka o Gombitové: Nikdy jsem nepřestal věřit, že se Marika vrátí!

Video
Video se připravuje ...

Žbirka o Gombitové: Nikdy jsem nepřestal věřit, že se Marika vrátí! Petr Macek, Petr Soukup

Do Moskvy s ní letěla i kamarádka Eva, která jí byla během čtyřměsíčního pobytu velkou oporou. Cílem operace bylo posílit přenos signálů v míše. Profesor Jumašev prý použil na regeneraci nervová vlákna ze zpěvaččiných lýtek a tkáň z embrya. A přestože se odborníkovi nepodařilo dostat křehkou blondýnku na nohy, ona si nestěžuje.

„Vůbec nelituji, že jsem to podstoupila. Zkusila jsem to a dnes si nemusím vyčítat, že jsem propásla nějakou zásadní šanci,“ míní Gombitová.

VIDEO: Marika Gombitová: Do „důchodu“ se nechystám.

Video
Video se připravuje ...

Marika Gombitová: Do „důchodu“ se nechystám. TV JOJ

Fotogalerie
35 fotografií