„První panická úzkost přišla právě po stand-upu. Tak silná, že mě to na půl roku vyřadilo z běžného života. Brala jsem tři lexauriny denně, což rozhodně není málo, jen na to, abych dokázala chodit do školy a odbýt si povinná kola přednášek,“ prozradila moderátorka. Po nějakém čase si uvědomila, že takto to dál nejde: „Léky mi utlumovaly paniku, ale stejně i radost ze života.“

Odborníka však hned nevyhledala. Do ambulance se dostala pouze náhodou, když psala školní práci na psychologii. „Za tímto účelem jsem zavítala do jedné ordinace. Poprvé jsme se s psycholožkou bavily o projektu a postupně jsem se jí svěřila. Přiznávám, hrozně jsem se styděla. Dlouho to o mně nikdo nevěděl a nedokázala jsem se před lidmi otevřít,“ netají se komička.

Právě lékařka jí poradila, že léky se jí podaří vysadit, pokud začne chodit na terapii. „Poprvé po půl roce jsem si je nevzala, netušíc, jestli s tím budu umět dále pracovat. Dnes každému, kdo trpí podobnými problémy, radím návštěvu psychologa, jinak to nepřekonáte,“ apeluje na lidi s podobnými problémy blondýnka.

VIDEO: Vnadná komička Evelyn kyne v karanténě! Který fešák si ji vykrmuje?

Video
Video se připravuje ...

Vnadná komička Evelyn kyne v karanténě! Který fešák si ji vykrmuje? Markéta Reinischová, Lukáš Červený, instagram

Během školy absolvovala dva roky terapie a dnes také ještě občas v rámci prevence zajde do ordinace. Jinak se jí už ale daří situaci zvládat. „Během korony se mi podařilo zavést jisté rituály. Od meditace, pole dance nebo cvičení přes režim až po zdravý spánek. Zjistila jsem, že mi to velmi pomáhá dosáhnout vnitřní rovnováhy. Přirozeně ji v sobě nemám. Buď jsem nahoře, nebo dole,“ říká Evelyn, která dnes už žádné emoce nepotlačuje tak, jak to dělala v minulosti.

VIDEO: Komičku Adélu Elbel čeká dlouhá cesta za duševní změnou: Budu úplně perfektní!

Video
Video se připravuje ...

Komičku Adélu Elbel čeká dlouhá cesta za duševní změnou: Budu úplně perfektní! Martin Balcar, Aleš Brunclík

Fotogalerie
45 fotografií