Podle vyšetřování je už jasné, jak Dylan Freeman (10), syn slavného fotografa, jenž spolupracoval s nejznámějšími celebritami, od fotbalisty Davida Beckhama (45) až po herce Bradleyho Coopera (45), zemřel. Způsob smrti byl vysloven v úterý u soudu, před nímž stanula Olga Freemanová, hošíkova maminka, která je podezřelá z jeho vraždy: Dylan, kterého policie našla bezvládně ležícího v jeho pokojíčku mezi hračkami, byl udušen. Důstojníci nešli do domku Freemanové naslepo –⁠ Olga se šla sama v brzkých ranních hodinách přihlásit na nejbližší policejní stanici.

„Bylo zjištěno, že příčinou smrti bylo omezení v dýchacích cestách. V krku dítěte pak byly nalezeny kousky houby,“ uvedl podle britského magazínu Daily Mail žalobce. Houbu jako takovou, přes kterou dítě nedokázalo dýchat, sice již v hrdle zesnulého nenašli, ale její kousky naznačovaly, jak k vraždě došlo.

Sousedé ostatně vypověděli, že předchozí noc slyšeli dětský křik. Chlapec byl sice odkázán na invalidní vozíček, neuměl pořádně mluvit a měl řadu zdravotních postižení (například autismus a prodělanou dětskou mozkovou obrnu), trpěl však častými výbuchy vzteku. Jak se zdá, jeden takovýto záchvat skončil tragicky…

VIDEO: Poslední potlesk pro Nesvadbu (†95): Takhle se loučili s uměleckou legendou.

Video
Video se připravuje ...

Poslední potlesk pro Nesvadbu (†95): Takhle se loučili s uměleckou legendou. Aleš Brunclík

Žena, která od rozvodu s fotografem zůstala na výchovu těžce zvládnutelného syna sama, prý poslední dobou vypadala velice vyčerpaně, zvláštní však bylo, že si pro Dylana nikdy nenajala pečovatelku –⁠ její majetek se přitom odhaduje na 544 tisíc liber, tedy 15,6 milionů českých korun, takže by si ji rozhodně mohla dovolit. Jeden z jejích sousedů jí v minulosti vypomáhal, chlapce bral do parku, aby si mohla Olga alespoň někdy odpočinout, záhy ale dal výpověď. „Považoval jsem tuhle práci za velmi stresující, takže si neumím představit, jaké to muselo být pro ni,“ uvedl Rakesh Shukla (25).

Soudního stání se Dean Freeman, který je rovněž synem fotografa (Dylanův dědeček byl autorem mnoha celosvětově známých fotografií kapely The Beatles, co se pak objevily na jejich albech), neúčastnil – v současné době se nachází pracovně ve Španělsku. Podle svého oficiálního vyjádření je však ze smrti syna zcela zdrcený, chlapce popisuje jako „krásné, zářící, zvídavé a umělecké dítě, které milovalo cestování, návštěvy uměleckých galerií a plavání“, on jako jeho milující tatínek prý zbožňoval každou chvíli, kterou spolu strávili.

Zároveň poděkoval za všechna slova podpory a požádal o respektování soukromí jak svého, tak i zbytku rodiny, alespoň než skončí všechna vyšetřování.

VIDEO: Pohřeb táty šesti dcer Mátlových, dirigenta Mátla: Tereza se Soukupem, a bez Janečka!

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb táty šesti dcer Mátlových, dirigenta Mátla: Tereza se Soukupem, a bez Janečka! Aleš Brunclík

Fotogalerie
6 fotografií