Po dlouhých týdnech strachu a nejistoty má rusovlasá moderátorka Vera Wisterová opět velký důvod k úsměvu. Soud v Chicagu, který řešil její spor s bývalým manželem Jeremym Hulshem, totiž rozhodl jasně: Oba kloučci, Theo (5) i Harlow (8), se mají do 21 dní vrátit se svou maminkou zpět na Slovensko. Tak zní stanovisko soudkyně Virginie M. Kendallové. Do Ameriky totiž chlapce proti nařízení soudů a bez vědomí matky Hulsh odvezl nelegálně.

Kloučky prakticky unesl z nákupního střediska v Bratislavě, kde s nimi trávil čas během soudem nařízeného styku. Děti směl vídat v úterky a čtvrtky a také každý druhý víkend, i když jenom na tři hodiny. Přítomná ale musela být Vera, nebo někdo, koho ona sama vybere. V osudný den však svěřila chlapce do péče tatínka a nezůstala s nimi – ani ji totiž nenapadlo, že Hulsh už dlouhé měsíce plánuje jejich odjezd do ciziny, kam s nimi pochopitelně nesměl vycestovat.

VIDEO: Ustaraná princezna Hajá dorazila k rozvodovému soudu

Video
Video se připravuje ...

Ustaraná princezna Hajá dorazila k soudu Reuters

Azyl nalezl i s kloučky v Illinois, kde je silně ovlivňoval: „Mluvili o tom, že se nikdy nevrátí do Prahy a na Slovensko. Pokud by se tak totiž stalo, prý by už nikdy neviděli svého otce,“ prozradila slovenskému deníku Nový Čas zdrcená Vera. „Harlow mi dokonce vyčítal, že jsem ho ukradla otci…“ Soudní stání se protahovala především kvůli pandemii viru covid-19, a aby se soud alespoň trochu pohnul, komunikace právníků probíhala skrze online telekonference.

Jeremy se proti rozhodnutí soudu na místě odvolal a naopak usiluje o získání dětí do výhradní péče. Odkazoval se na práva dětí, jelikož se podle něj nacházejí v nesnesitelné situaci a musely být zachráněny. Tvrdil, že Slovensko podle něj selhává v ochraně lidských práv a základních norem svobody, které jsou vyžadovány v USA.

Slovenský soudní systém prý nezajišťuje právo na spravedlivý proces a nezastává práva rodiče na výchovu jeho dětí. Hulsovi se rovněž nepozdává, že by měl uhradit náklady za návrat chlapců do rodné domoviny. Jak se zdá, bitva o děti ještě stále nekončí. Vera možná vyhrála bitvu, válka ale trvá...

VIDEO: Felix Slováček o rozvodu s Dádou: Jeden ošklivý rozvod už mám za sebou

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček o odchodu od Dády: Jeden ošklivý rozvod už mám za sebou David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
20 fotografií