Stejně jako zbytek světa i Amerika se poslední měsíce potýká s důsledky pandemie koronaviru, které skýtají mnohá bezpečnostní opatření, jež mají zamezit šíření nemoci. A do toho se počítá i uzavření hranic pro cizince. Proto když se slovenská moderátorka Vera Wisterová ještě v únoru přela u amerického soudu s izraelským exmanželem Jeremym Hulshem (40) o své syny Harlowa (8) a Thea (5), celý proces byl nakonec odročen a ona se musela nuceně vrátit na Slovensko sama a s nejasnou vidinou toho, kdy se se svými syny žijícími s otcem v americkém Chicagu znovu uvidí.

Pandemie viru covid-19 ale postupně odchází, a tak podle informací slovenského deníku Čas.sk mohla Wisterová začátkem května znovu vycestovat do USA za svými syny a pokračovat v soudu. Jako matka dětí, které mají nejen slovenské, ale i americké občanství, nejspíš dostala výjimku, která jí to umožnila. Ovšem za nemilosrdných podmínek.

„Nemá to vůbec lehké. Kromě toho, že získala tuto výjimku, musela dodržet i črtnáctidenní domácí karanténu, kterou trávila v bytě, který si tam pronajala kvůli chlapcům,“ prozradil Času.sk zdroj z moderátorčina okolí. To znamená, že i když byla synům konečně po dlouhých měsících čekání na dosah, nemohla se s nimi další dva týdny vidět a byla nucena vydržet zavřená v cizím prostředí úplně sama.

Veře Wisterové se obrátil život vzhůru nohama loni v říjnu, když její bývalý manžel unesl do Ameriky chlapce Harlowa a Thea z bratislavského nákupního centra během soudem nařízeného setkání. Od té doby syny poprvé spatřila až letos v zimě, ale s pandemií o možnost vídat je znovu přišla. Z informací slovenského deníku vyplývá, že ji čekají ještě perné chvíle u amerického soudu, který rozhodne o osudu dětí. Ona i exmanžel Jeremy Hulsh totiž usilují o jejich získání do výhradní péče.

Fotogalerie
20 fotografií