„Benny zemřel v poklidu ve svém domově v Menifee v Kalifornii po boku své milované manželky. Zemřel na komplikace spojené s Parkinsonovým onemocněním,“ stojí na twitteru hudebního producenta Joela Diamonda.

Choroba byla Mardonesovi diagnostikována už v roce 2000, navzdory některým omezením však pokračoval v koncertování a skládání a v roce 2015 vydal své poslední album s názvem Timeless.

Video: Zavřel má dohodu s otcem dívky, kterou srazil. A u Kvitové přespává rozvádějící se trenér.

Video
Video se připravuje ...

Zavřel má dohodu s otcem dívky, kterou srazil. A u Kvitové přespává rozvádějící se trenér. Bára Horáková, Lukáš Červený

V 80. letech se Mardones proslavil písní Into the Night, která se v žebříčku TOP 20 písní podle prestižního žebříčku Billboard umístila hned dvakrát, a to na začátku dekády a na jejím konci. V obou případech šlo o jednu a touž verzi, avšak ze dvou různých alb. Přestože měl Benny na kontě stovku písní, s žádnou jinou už nezískal takový ohlas. Zařadil se tak mezi tzv. umělce jednoho hitu.

Mardones se narodil 9. listopadu 1946 v Clevelandu. Jeho otec byl z Chile a krátce po jeho narození se vrátil do rodné vlasti, a tak ho zpěvák už neviděl. Benny v době války ve Vietnamu působil v Námořnictvu Spojených států. O hudbu se začal zajímat po propuštění z armády. Byl dvakrát ženatý, z druhého manželství vzešel syn Michael.

VIDEO: Syn Bolka Polívky promluvil o brutálním napadení. A kráska z Novy neudržela emoce v živém vysílání.

Video
Video se připravuje ...

Syn Bolka Polívky promluvil o brutálním napadení. A kráska z Novy neudržela emoce v živém vysílání. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
5 fotografií