Herec byl od třetí série DC trháku The Flash nedílnou součástí týmu rychlíka Barryho Allena, jenž dennodenně zachraňuje ne jeden, ale nekonečno světů, zapomeneme-li na poslední krizi. Sawyerův největší nepřítel přitom nikdy nebyl žádný padouch s nadlidskými schopnosti, ale on sám. Série rasistických, sexistických a homofobních tweetů, které zveřejňoval v letech 2012–2014, se ve světle rasových nepokojů v USA vydrala na povrch a připravila ho o kariéru.

Stanice The CW v oficiálním prohlášení oznámila, že se Sawyerem rozvázala smlouvu a v připravované sedmé sérii se už neobjeví. „Hanlivé poznámky, které se zaměřují na rasu, etnicitu, původ, pohlaví nebo sexuální orientaci, netrpíme. Takové poznámky se neslučují s našimi hodnotami a politikou, která si klade za cíl propagovat a rozvíjet bezpečné a produktivní pracovní prostředí.“

Herec si sice už stihl vymazat inkriminovaný účet na twitteru, jeho výroky ale stále kolují internetem. V jednom tweetu z roku 2012 „vtipkoval“ o násilí na ženách bez domova: „Mezi mé oblíbené aktivity, když jsem byl mladší, patřilo unášení bezdomovkyň a uřezávání jejich prsou.“ V jiném zase mluvil o tom, jak by svou budoucí manželku mlátil. Dva roky nato přiznal, že v jedné restauraci opět nedopatřením odhalil, že je rasista. Podobných pubescentních žvástů vyprodukoval před svou kariérou ve The Flash poměrně dost.

Sawyer se k rostoucí kauze vyjádřil už na konci května, kdy stále působil v ansámblu superhrdinů. Na instagram napsal: „To, co jsem napsal, i když jsem to myslel s humorem, bylo nepřijatelné a urážlivé. Stydím se za to, že jsem v té době dokázal napsat něco tak hrozného, jen abych upoutal pozornost. Hluboce toho lituji.“ Roli mu to ale už nezachránilo.

Fotogalerie
15 fotografií