Kapela The Sweet působila v sedmdesátých letech jako skutečná exploze. Čtveřice mladíků v upnutém, lesklém oblečení, s rozhalenkami, dlouhými vlasy a elektrickými kytarami byla něco docela jiného, než co svět v té době poslouchal. Jejich písničky Fox On The Run, Teenage Rampage či Little Willy se hrají v rádiích dodnes. Bohužel je však čas nelítostný a postupně si bere členy téhle legendární kapely: Posledním žijícím členem původní sestavy zůstává Andy Scott, jenž o skonu Stevea Priesta (†72) informoval na oficiálním facebookovém profilu The Sweet.

„Jsem rozbitý na kousíčky. Steve Priest zemřel. Jeho manželka Maureen a já jsme byli v kontaktu, ale i když jeho zdraví postupně skomíralo, nikdy jsem nepředpokládal, že k tomu dojde. Nikdy. Moje myšlenky jsou teď s jeho rodinou,“ štkal na sociálních sítích.

„Byl to ten nejlepší hráč na baskytaru, se kterým jsem kdy hrál. Od té chvíle v létě 1970, kdy se s námi vydal na naši hudební Odysseu, se nám svět otevřel a jízda jako na horské dráze začala! Nakonec následoval své srdce a přestěhoval se do USA. Nejprve New York, pak LA… Odpočívej v pokoji, brácho,“ vzkázal mu do nebe.

Otec tří dcer Priest žil v posledních letech v Los Angeles. V Americe také občas vystupoval s formací Steve Priest & The Sweet, která hrála všechny známé a populární hity dávno se rozpadnuvší kapely The Sweet, později se však kvůli svému stále se zhoršujícímu zdravotnímu stavu musel milované hudby vzdát. V roce 1994 také Priest vydal autobiografii Are You Ready Steve?, která svým názvem odkazuje na citaci z písně Ballroom Blitz. Zda jeho skon souvisí s koronavirovou pandemií, s níž se nyní USA neobratně potýká, prozatím není jisté.

VIDEO: The Sweet - Ballroom Blitz