Tento rok, přestože únor teprve začal, již došlo na tři „kandidáty“: Zesnul komik a člen Monty Pythonů Terry Jones (†77), bývalý prezident Keni Daniel arap Moi (†95), a známá hollywoodská hvězda, herec Kirk Douglas (†103).

Úspěšnost tipů takzvaného Seznamu úmrtí je však velice průměrná. V roce 2019 portál deathlist.net správně odhadl jenom 13 celebrit z celkem 50. „Rekord“ úspěšnosti pak drží rok 2017, kdy se správcům tohoto webu podařilo odhadnout 17 jmen. Takže i v případě, že je mezi jmény oněch nešťastníků váš oblíbenec, nemusíte věšet hlavu!

Na špici žebříčku se drží vévoda z Edinburghu, princ Philip (99). Již nějakou dobu se spekuluje o jeho chřadnoucím zdraví, koneckonců již před nějakým časem se stáhnul z veřejného života. Veškeré společenské akce navštěvuje jeho manželka, britská královna Alžběta II. (93) sama. Jeho stavu pak jistě nepřispívají ani excesy jeho vnuka, prince Harryho (35) a jeho choti Meghan Markleové (38), kteří se rozhodli trhnout od britské královské rodiny.

Těsně za Philipem je na bizarním žebříčku americká herečka Olivia De Havillandová (103), držitelka dvou cen Oscar za hlavní ženskou roli v dramatech Každému dle zásluh z roku 1946 a Dědička z roku 1949. Nechybí ani anglická zpěvačka Vera Lynnová (102), které se těší neskutečně vysokému věku, či herec, komik a moderátor Dick Van Dyke (94), českým divákům známý například z humorně laděného krimi Diagnóza vražda.

V seznamu naleznete i amerického politika Boba Dolea (96), herečku Angelu Lansbury (94) alias Jessicu Fletcherovou z komediálního seriálu To je vražda, napsala, bývalého japonského císaře Akihito (86), někdejšího prezidenta USA Jimmyho Cartera (95) anebo britského přírodovědce Davida Attenborougha (93), jehož obličej i hlas jsou již přes 60 let spjaty s popularizací krás fauny a flory celého světa.

Seznam s pravidelnými aktualizacemi můžete sledovat ZDE.

Fotogalerie
40 fotografií