Růžovovlasá wrestlerka Hana Kimuraová zveřejnila řadu znepokojivých příspěvků na sociálních médiích jen několik hodin před tím, než byla její smrt potvrzena organizací Stardom Wrestling. Příčina smrti dosud nebyla odhalena, všichni její příznivci si jsou však jisti, že si sáhla na život. Sympatická mladá žena totiž sdílela ještě tuhle sobotu na twitteru obrázky sebepoškozování s popiskem „Už nechci být člověkem. Byl to život, který jsem chtěla milovat. Děkuji vám všem, miluji vás. Na shledanou“. Posledním příspěvkem se pak stala její instastories, na níž objímá kočku, se všeříkajícím slovíčkem „sbohem“.

Není divu, že o ni měli její nejbližší strach, a vzápětí se jejich nejčernější obavy bohužel naplnily. Hana byla přitom ve svém profesním životě velice úspěšná. V roce 2018 byla časopisem Pro Wrestling Illustrated zařazena mezi sto nejlepších wrestlerek světa (obsadila šedesátou příčku), v následujícím roce získala od organizace Stardom Wresting cenu Fighting Spirit Award. Také se stala tváří této společnosti. Zápasení měla navíc v krvi: Její maminka byla rovněž uznávanou zápasnicí a tomuto sportu se věnovala až do roku 2017.

Podle zpráv v Japonsku však byla Kimuraová pravidelně cílem kyberšikany a každý den obdržela stovky negativních tweetů, především díky své účasti v reality show Terrace House. Spolu s ostatními soutěžícími v ní obývala jeden dům a snažila se nalézt lásku, ale pořad byl pozastaven kvůli pandemii viru covid-19. Na dívku se tehdy snesla vlna kritiky, a jak si sama ve svých dřívějších postech stěžovala, kvůli vší té nenávisti se prý cítila slabá a vyčerpaná.

Světem wrestlingu její náhlý skon notně otřásl a všechny hvězdy vyjadřují její rodině soustrast. Na konto šikanátorů se vyjádřila také americká profesionální wrestlerka Tessa Blanchardová (24). „Absolutně mi láme srdce, jak krutí mohou lidé být na sociálních sítích. Bylo úžasnou ctí poznat Hanu Kimuraovou, byla úžasná dívka s tou nejlaskavější duší, obrovskou vášní a mravní silou. Tahle tragédie mi bere slova. Odpočívej v pokoji, má přítelkyně…“

Herec Mick Foley (54), bývalý zápasník, k tomu dodal: „Haně Kimuraové bylo 22 let. Prosím, přemýšlejte o tom... 22. Měla před sebou celý život. Online šikana by neměla být součástí života. A jsem si zatraceně jistý, že ani součástí smrti. Bylo jí jenom 22 let…“

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop. 

VIDEO: TOP 5 sportovních filmů: legendy tenisu i příběh kontroverzní krasobruslařky

Video
Video se připravuje ...

TOP 5 sportovních filmů: legendy tenisu i příběh kontroverzní krasobruslařky iSport TV

Fotogalerie
51 fotografií