Kosovská kráskaneotálí. Uvědomuje si rizika nového společného nepřítele a je přesvědčena, že v jednotě je síla. Odložila mikrofon, nahradila ho ochrannými prostředky a vyrazila do britské Národní bezpečnostní služby pomáhat, jak jen může.

Nebyla jediná z rodiny – přidala se k ní i sestra Elena (31) a matka Vera (55), psychiatrička a bývalá praktická lékařka. Ta se rovnou ujala pozice v první linii. Jak prozradila serveru Hello Magazine, je nadšená, že obě její dcery, ač bez lékařského vzdělání, dobrovolně odešly do boje proti koronaviru.

„Se starší sestrou Elenou jsou mezi 750 tisíci dobrovolníky, kteří se přidali do boje s koronavirem. Budou mezi těmi, kdo předávají potřebné lékařské materiály, sbírají recepty, kontrolují starší a volají osamoceným a zranitelným členům komunity,“ poznamenala Vera.

Sama Rita zase poslala mnoho laskavých slov své matce: „Máma byla vždycky mou hrdinkou, ale teď v době pandemie se z ní v mých očích stala superhrdinka,“ netajila své pocity. „Je nesmírně statečná a sama si prošla mnohým. Přesto mě její štědrost k ostatním utvrzuje v tom, že je schopná všeho. A jsem nadmíru šťastná, že to zjistí i zbytek světa.“

Zpěvačka chápe rizika spojená s epidemií nemoci covid-19, doufá však, že se koronaviru zbavíme dřív, než zahájí letní koncertní šňůru po světě na propagaci svého druhého studiového alba s názvem Phoenix. 

Fotogalerie
35 fotografií