Představitelka Sandy z filmové adaptace muzikálu Pomáda, herečka Olivia Newton-Johnová, která se bohužel nachází ve čtvrtém stádiu rakoviny, což je stádium poslední a bohužel neléčitelné, se musí v době koronavirové chránit mnohem více než „zdraví“ lidé. Kdyby se totiž nakazila, nemoc by u ní měla rychlý a bohužel fatální průběh.

Na svém instagramu nyní sdílela selfie, na němž má na tváři podomácku vyrobenou roušku, a své příznivce ponoukla, aby následovali jejího příkladu – a příkladu naší maličké země, která se dokázala v dobách krize semknout a ve velkém začít vyrábět roušky nejenom pro své blízké, ale i pro ostatní spoluobčany a hlavně pro nemocnice.

„Tohle je pro nás všechny moc důležité vědět! Bylo nám řečeno, že nepotřebujeme roušky, protože je zoufale potřebují zdravotničtí pracovníci a pro širokou veřejnost už nezbývají!“ posteskla si dáma, co ve své době platila za idol mnoha mužů. A to nejenom pro své zlaté kadeře, modré oči a neodolatelný úsměv, ale především pro zvonivý hlásek, co tak jímavě pěl například hit Xanadu„Prosím, buďte kreativní a vytvořte si vlastní roušky – jako to udělali v České republice.“

Pod použitým hashtagem „Masks 4 All“ (což znamená „roušky pro všechny“) lze nalézt nejrůznější způsoby a návody, jak si vyrobit ochranné pomůcky před virem covid-19, a kde je právě náš stát dáván jako vzor všem ostatním. Ostatně solidaritou českého národa se vychloubá i premiér Andrej Babiš (65), jenž variantu „home made“ (doma vyráběných) vyráběných roušek doporučil skrze twitter i americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi (73).

V Austrálii, kde Olivia žije, sice nošení roušek povinné není, podobně jako v mnoha jiných státech, ona se však chránit musí. A jak se zažilo u nás: Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě. Kdyby všichni kolem slavné herečky roušky nosili, nemusela by se nákazy virem covid-19 zřejmě obávat…

VIDEO: Měli někdy čeští herci z muzikálu Pomáda sex v autě?

Video
Video se připravuje ...

Měli někdy herci z muzikálu Pomáda sex v autě? Thomas Kruchina, Ondřej Rybár

Fotogalerie
39 fotografií