Sympatický slovenský herec už bezmála 30 let podporuje umění nejen to herecké. „Od roku 1991 pořádám v Drink in Gallery Andy na měsíční bázi výstavy slovenských a českých malířů a výtvarníků. 6. prosince byla 205. „mikulášská“ vernisáž známého lidového řezbáře a muzikanta Viliama Meška,“ prozradil deníku Nový Čas Andy Hryc a vysvětlil, co se v onen předvánoční čas na akci, která se koná pod Bratislavským hradem, stalo.

„Meško, který vystavoval svá řezbářská díla snad na všech kontinentech této planety, tři měsíce prezentoval svoji tvorbu právě u nás. Při instalaci další vernisáže 5. března jsme zjistili, že neznámý pachatel v čase, který bohužel neumíme určit, ukradl jeden exponát – sošku ‚zpěváka‘,“ popsal statný herec, jak na krádež jedinečné sošky přišli.

Cena sošky se prý pohybuje kolem 350 eur, což činí v přepočtu něco přes devět tisíc korun. Nejen proto není divu, že ho ztráta sochy uznávaného umělce rozpálila doběla. „Jsem strašně nas*aný, kdybych ho chytil, tak bych mu zlámal ruce,“ nešetřil Hryc pro slovenský deník drsnými slovy směrem k drzému zloději s tím, že v případě nálezu sošky by samozřejmě nálezce odměna neminula.

VIDEO: Andrej Hryc v limuzíně Blesku: O přízni žen i smrti syna! Do koho se prý reinkarnoval?

Video
Video se připravuje ...

Andrej Hryc v limuzíně Blesku: O přízni žen i smrti syna! Do koho se prý reinkarnoval? Blesk TV

Fotogalerie
17 fotografií