Zpěvačka Whitney Houstonová celosvětově prodala po celém světě na stovky miliónů svých nahrávek, a diváci si ji zamilovali i díky úspěšnému romantickému thrilleru Osobní strážce, v němž si zahrála po boku Kevina Costnera (65). Závěr její zářivé kariéry ovšem neblaze poznamenalo užívání drog, které se jí nakonec stalo osudným – právě kvůli drogovému opojení došlo k nešťastné nehodě, následkem které Whitney zemřela v předvečer udílení cen Grammy (jichž šesti byla držitelkou). K její smrti v pouhých osmačtyřiceti letech notnou měrou přispěla srdeční choroba a užívání kokainu.

Osm let po své smrti se ovšem Whitney Hostounová vrací na prkna, která znamenají svět, a její hlas zazní v pražském Kongresovém centru, kde zapěje svoje největší hity. Ne však ona, ale její světelný obraz, označovaný jako hologram. Posmrtné turné umožnila její švagrová Patricia Houstonová, která je hlavní správkyní dědictví po této slavné umělkyni. „Whitney tady už není, ale její hudba s námi bude žít navždy,“ uvedla švagrová Whitney.

Aby byl dosažen maximálně autentický koncertní zážitek, nebude na jevišti chybět hudební doprovod její původní živé kapely, tanečníci i skuteční vokalisté, co s ní kdysi hráli, a to včetně jejího staršího bratra Garyho Houstona (62) – to vše obklopené velkolepou scénou a osvětlením. Hologramová show, která proběhne 26. března, nese název Večer s Whitney, a všem jejím příznivcům připomene její zásadní hity, včetně I Will Always Love You, I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me), nebo Higher Love.

Nejde mimochodem o první pokus předvést hologram legendární pěnice v akci: Popová hvězda Christina Aguileraová (39), kterou písničky Houstonové v kariéře zásadně ovlivnily, si s ní duet chtěla „střihnout“ už na finále americké pěvecké soutěže The Voice. Vystoupení, které je tři roky staré, však nakonec diváci neviděli.

Rodině zesnulé zpěvačky se totiž na rozdíl od show, která se za měsíc chystá do našeho hlavního města, výsledek nelíbil, takže televize společnou píseň stáhla. Záběry ze zkoušek však na veřejnost unikly a jde o skutečně pozoruhodnou podívanou. Není pochyb o tom, že zajímavé bude i vystoupení v Praze…

VIDEO: Christina Aguileraová v roce 2017 s hologramem Whitney Houstonové

Fotogalerie
69 fotografií