Tohle se tedy hodně nepovedlo… V dojemné fotomontáži, která je každý rok vytvořena na počest všech významných osobností filmového nebe, které v minulých dvanácti měsících zemřely, chyběla tvář, která doprovázela během dospívání celou jednu generaci – herec Luke Perry (†52). Zatímco zpěvačka Billie Eilish (18) recitovala do mikrofonu písničku Yesterday od legendární kapely Beatles a za ní se postupně objevovala jedna osobnost za druhou (nechyběl například nedávno zesnulý basketbalista Kobe Bryant nebo herec Rip Torn), příznivci seriálů Beverly Hills či Riverdale zuřili.

Sympatický americký herec, jenž se odebral na druhý břeh 4. března 2019 po mrtvici, ze které se již neprobral (načež ho rodina nechala odpojit od přístrojů), přitom hrál ve filmu Quentina Tarantina (56) Tenkrát v Hollywoodu, což byl shodou okolností snímek, který byl na těchto Oscarech nominován v mnoha kategoriích, mimo jiné i v té nejdůležitější. A fanoušci si nenechali své zklamání pro sebe. „Jak to, že Luke Perry nebyl v ‚In Memoriam‘?! Hrál ve filmu, co byl navržen na Oscara za nejlepší film, proboha!“ běsnili na twitteru a jiných sociálních sítích.

Jak ovšem jiní prostřednictvím internetu podotkli, tato oscarová noc byla zkrátka plná překvapení. Mnohé zaskočilo, že cenu za nejlepší celovečerní film získal jihokorejský snímek Parazit, který rozhodně nepatřil mezi favority večera. A bodoval i v kategoriích nejlepší původní scénář či režie. Tato rafinovaná sociální satira se tak zapsala do historie, neboť je prvním neanglicky mluveným filmem, který kdy vyhrál hlavní cenu. To, že nedošlo na poslední oficiální rozloučení se známým hollywoodským obličejem, pak bylo hořkou pilulkou na závěr.

VIDEO: Podívejte se na milostné okamžiky Brendy a Dylana! 

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na milostné okamžiky Brendy a Dylana! youtube.com

Fotogalerie
77 fotografií