S informací přišel její blízký přítel a kulturní manažer Joachim Watzlawik (63). „Před pár týdny těžce upadla. Utrpěla několik zlomenin,“ přiznal Watzlawik pro deník Bild. „Věk jí v zotavení nepomáhá, zlomeniny už se nehojí tak dobře. Velkým problémem je zlomenina nohy. Marie je příliš slabá na to, aby něco vzkázala fanouškům,“ dodal.

Herečka žije od smrti svého manžela Pierra Vialleta (†94) již šest let sama v Paříži. Ještě v dubnu se účastnila setkání s fanoušky spisovatele Karla Maye, z jehož pera Vinnetou vzešel. „Ráda dělám lidem radost,“ řekla tehdy. Teď se však zdá, že je to naopak ona, kdo potřebuje podpořit...

A podpory se jí dostalo například od Helly Briceové (69), vdovy po Pierru Briceovi (†85), hereckém představiteli apačského náčelníka. „Přeju ti rychlé zotavení, hodně síly a energie. Myslím na tebe. Tvoje malá sestra Hella,“ vzkazuje jí žena.

Milovaná i proklínaná role

Marie už odmala zbožňovala knížky s Vinnetouem, ze kterých jí předčítal její otec. V sedmi letech slavila narozeniny v kostýmu Nšo-či. Prý už tehdy věděla, že ji chce hrát. To se jí nakonec o více než deset roků později podařilo. Avšak na place byla Marie podle svých slov až příliš nervózní a bála se při natáčení jezdeckých scén na koních. Přestože si zahrála dohromady hned ve 33 filmech, všichni si ji navždy pamatovali už jen jako Nšo-či. Později napsala autobiografii s názvem Byla jsem Vinnetouovou sestrou.

VIDEO: Pohřeb Vinnetoua Pierra Brice: Na rakev se stojí fronty!

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Vinnetoua Pierra Brice: Na rakev se stojí fronty! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
12 fotografií