Herec Val Kilmer, který si zahrál ve filmech Top Gun, Batman navždy nebo třeba Alexander Veliký, byl v sobotu spatřen v ulicích New Yorku, když se chystal na akci Spojených národů, kde přebíral cenu za svůj charitativní projekt Twain Mania. 

Devětapadesátiletý herec si poprvé na veřejnosti nezahaloval krk šálou a přítomným fotografům ukázal svého slavíka na krku. Kvůli rakovině hrtanu musel totiž podstoupit laryngektomii (vynětí hrtanu) a dýchat teď musí trvalou stomií na spodní části krku. 

Kilmer se i přes velké zdravotní problémy neustále věnuje natáčení, v kinech se po 34 letech již brzy objeví pokračování legendárního Top Guna s názvem Top Gun: Maverick, kde si znovu zahraje po boku Toma Cruise (57). V nejnovějším snímku si Kilmer zopakuje svou roli Toma 'Icemana' Kazanskyho a v kinech by se měl objevit v létě příštího roku. 

Poprvé se o Kilmerově rakovině vyjádřil v roce 2016 jeho herecký kolega Michael Douglas (74), což Kilmer tehdy popřel a na Douglase se pořádně naštval. Až na konci roku 2017 se k boji s rakovinou veřejně přihlásil a po Douglasově omluvě herci odpustil. 

„Pravděpodobně se mi vlastně snažil pomoct, protože se novináři neustále vyptávali, co se se mnou děje, a jelikož jsem se léčil a měl nateklý jazyk, sám jsem s nimi mluvit nemohl," omlouval nakonec Douglase sám Kilmer. 

I přesto, že aktuální vzhled sympatického herce jeho fanoušky poněkud vyděsil, jeho dlouholetý kolega a kamarád Tom Cruise je přesvědčen o tom, že svůj boj již vyhrál. „Bylo to skvělé znovu pracovat s Kilmerem. Daří se mu moc dobře," řekl Cruise v rozhovoru pro americký server Extra. 

VIDEO: Top Gun: Maverick (trailer)

Video
Video se připravuje ...

Top Gun: Maverick AVmania.cz

Fotogalerie
78 fotografií