Eminemův otec Bruce zemřel ve věku sedmašedesáti let na následky infarktu ve svém domě v Indianě. Se svým otcem neměl podle svých slov Eminem žádný kontakt, dokonce se prý nikdy nepotkali. O jejich vztahu se mnohokrát zmínil i ve svých písních, kde na jeho adresu nešetřil kritikou.

„Zajímalo by mě, jestli by mě vůbec políbil na rozloučenou. Ne, nepolíbil. Vlastně, přeju si ku*va, aby umřel," rapuje Eminem ve své písničce 'Cleaning Out My Closet'. 

Eminemova maminka, Debbie Nelsonová, si o sedm let staršího Bruce vzala v pouhých patnácti letech a o dva roky později se jim narodil syn Marshal Mathers III., což je Eminemovo rodné jméno. Krátce po jeho narození se rozešli. „Nikdy svého otce nepoznal, snažila jsem se mu to vynahradit. Chtěla jsem, aby s ním měl nějaký vztah, ale Bruce prostě nechtěl," svěřila se v minulosti rapperova matka. 

V roce 2001 se Bruce údajně snažil o napravení vztahu se svým synem. „Hrozně moc bych ho chtěl potkat a říct mu, že ho miluji. Nezajímají mě jeho peníze. Jen s ním chci mluvit. Chci, aby věděl, že když bude chtít, jsem tu pro něj," vyčítal si Eminemův otec. Jeho nezájem o malého Eminema ale znamenal u rappera, který mu nikdy neodpustil, navždy zavřené dveře. I přesto, že svého otce nikdy nepoznal, zpráva o jeho smrti ho velmi zasáhla...

VIDEO: Tvoje tvář má známý hlas: Ondřej Ruml si kvůli Eminemovi změnil image 

Fotogalerie
25 fotografií