Ačkoliv se vedou spory o tom, zda umí Christian Bale věrohodně hrát, nedá se popřít, že by jinak do herectví nedával všechno. Jde totiž vždycky z extrému do extrému. Kvůli roli v mysteriózním thilleru Mechanik například zhubnul necelých 30 kilo. Denně jedl pouze plechovku tuňáka či jedno jablko, a při váze 55 kilo na 183 centimetrů z něj pak při natáčení trčely kosti na všechny strany. Vzápětí potřeboval pořádnou muskulaturu, aby mohl ztvárnit komiksovou legendu jménem Batman, a tak se vyrazil trápit do posilovny. A jakmile měl dotočeno, potřeboval pro změnu zase ztloustnout, a proto se cpal koláči a cheeseburgery tak dlouho, dokud nebyl ve snímku Špinavý trik za pupkatého strejdu.

Role viceprezidenta George W. Bushe Dicka Cheneyho byla pro Christiana Balea další výzvou, a je pravda, že na nejnovějších fotkách z natáčení je doopravdy k nepoznání. Řídké bílé vlasy, tlusté brýle a podle časopisu Variety zhruba 20 kilogramů navíc… Těžko uvěřit, že je to ten samý fešák, nad kterým ještě nedávno slintal celý Hollywood.

Film vzniká pod taktovkou režiséra Adama McKaye, známého bohužel podprůměrnými komediemi Zprávař, Bratři z donucení či Benga v záloze. Vice by oproti tomu mělo být seriózní životopisné drama, a po boku Balea by měla zazářit třeba Amy Adamsová, Steve Carell, Sam Rockwell či Bill Pullman. Film by se měl do kin dostat koncem tohoto roku.

 

Fotogalerie
28 fotografií