K soudu se Knight ve čtvrtek dostavil v oranžovém vězeňském mundúru po čtyřech letech vlekoucího se přelíčení, které od fatální nehody v roce 2015 konečně dospělo ke svému závěru. Kolem celého incidentu panuje spousta otazníků. Jisté je, že v onen osudný den se Knight nejprve hádal se svým dlouholetým rivalem Cle „Bone“ Sloanem (49) skrze okénko vozu, a když se pak pokoušel odjet, Sloana při couvání porazil a zranil. Ve snaze ujet z místa nehody přitom bez sebemenšího zaváhání přejel Terryho Cartera (55). Ten byl na místě mrtev.

Knight si během soudního přelíčení bez jakékoliv reakce vyslechl příbuzné zemřelého, kteří líčili, jak moc jsou zasaženi ztrátou člena rodiny, jenž byl podle nich hluboce oddaným manželem, otcem, dědečkem i přítelem. Carterova dcera pak nazvala bývalého hudebníka „nechutnou a sobeckou bytostí“. Pro Knighta, muže kdysi nejdůležitějšího v historii hip-hopu, to v tu chvíli byl definitivní pád na dno. Na vrcholu byl v polovině devadesátých let, kdy produkoval veleúspěšné nahrávky populárních muzikantů, jako byl například Dr. Dre, Snoop Dogg a Tupac Shakur. Mnohé songy jsou dnes považovány za klasiku.

K podsvětí měl však blízko vždycky, dalo by se říct, že vězel uprostřed konfliktu mezi rappery a gangstery na východním a západním pobřeží. Byl to dokonce jeho vůz, ve kterém byl Tupac Shakur v roce 1996 při projížďce Las Vegas brutálně zastřelen. Sám Knight byl mnohokrát předtím souzen za ozbrojenou loupež, přepadení, krádeže a vyhrožování řediteli společnosti Straight Outta Compton F Gary Garymu - čímž si vlastně nakonec pod sebou podřezal větev.

I kdyby byla smrt obchodníka Cartera úmyslným zabitím, za normálních okolností by se totiž trestala odnětím svobody ve výši maximálně 11 let. Vzhledem ke Knightově zločinecké minulosti byl však posuzován mnohem přísněji a tak si ve vězení posedí dobrých 28 let...

Fotogalerie
7 fotografií