Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 nejdražší rozvodů celebrit: Kdo z nich přišel o 168 milionů dolarů?

/
  • Láska je k nezaplacení, když končí, bývá to někdy za všechny prachy.
    22. července 2018 ● 19:00

    Svatební den. Bílé šaty. Smoking. Hosté, kteří s námi sdílí radost, a víra, že takhle zalité sluncem s bílými holubicemi v pozadí to bude napořád. A pak se jednoho rána člověk probudí do zamračeného dne, slunce je v tahu a holubice cvrlikají na jiné střeše. Sňatek je taky byznys, a pokud si ho celebrity dobře nepojistí, může se taky stát, že když se čirá láska rozplyne, zůstanou oči pro pláč a prázdné kapsy. Která velká láska skončila v Hollywoodu nejdražším průšvihem?

  • 1.

    Mick Jagger (74) a Jerry Hall – 25 milionů dolarů (556 milionů korun)

    Mick Jagger (74) a Jerry Hall
    Autor: www.profimedia.cz
    Mick s Jerry obsadili naši poslední příčku. Za devět let manželství spolu zplodili 4 děti. Frontman Rolling Stones s krásnou modelkou chodil mnohem déle. A možná by spolu byli dodnes, kdyby nezjistila, že Mick má pokoutně dítě s jinou modelkou Lucianou Morad. Nedokázala však toto zjištění přenést přes srdce, nechala jejich sňatek anulovat a odešla od legendárního zpěváka s půl miliardou v kapse.

  • 2.

    Michael Douglas (73) a Diandra Luker – 45 milionů dolarů (1 miliarda Kč)

    Michael Douglas (73) a Diandra Luker
    Autor: www.profimedia.cz
    Vzali se v roce 1988. Šarmantní Michael už měl na kontě pár dobrých rolí. Seznámili se na inauguračním večírku prezidenta Cartera a už za šest týdnů poté do toho „praštili“. Devatenáctiletá Diandra musela být svatá (nebo byla příliš mladá), protože celých 21 let přivírala oči nad Douglasovými bujarými večírky, alkoholovými excesy a nevěrami. V roce 2000 se jejich svazek rozpadl a Diandra si přišla na krásných 45 milionů dolarů a pár luxusních nemovitostí. Štědrý Michael!

  • 3.

    Phil Collins (67) a Orianne Cevey – 47 milionů dolarů (1,04 mld. Kč)

    Phil Collins (67) a Orianne Cevey
    Autor: www.profimedia.cz

    Ani třetí manželka nepřinesla úspěšnému anglickému zpěvákovi štěstí. Vzali se v roce 1999 a rozvedli 2008. Orianne si za peníze z rozvodu pořídila vlastní byznys. Je z ní úspěšná návrhářka šperků. Jejich vztah však musel být osudový. V roce 2017 se začalo proslýchat, že jsou zase spolu, a dokonce se spekuluje, že se možná znovu vezmou! Proč ne, my si však myslíme, nevstoupíš dvakrát do jedné řeky...

  • 4.

    James Cameron (63) a Linda Hamilton – 50 milionů dolarů (1,1 mld. Kč)

    James Cameron (63) a Linda Hamilton
    Autor: www.profimedia.cz

    Když tomuto trojnásobnému držiteli Oscara rok po megaúspěchu Titanicu narazilo na mělčinu i jeho manželství, neohrožená hvězda z Terminátora Linda Hamilton z toho vyšla ještě celkem dobře. Na své konto si za necelých 18 měsíců připsala něco kolem 50 milionů dolarů. Linda měla jasno, Cameron zkrátka chtěl vždycky to, co neměl, a proto ve svazku nemohli dále pokračovat.

  • 5.

    Madonna (59) a Guy Ritchie – 75 milionů dolarů (1,6 mld. Kč)

    Madonna (59) a Guy Ritchie
    Autor: www.profimedia.cz

    Když si popová diva brala britského režiséra, byla to láska jako trám. Vydrželi spolu celých osm let. Pikantní na tom je, že poté, co jejich lásku odvál jarní větřík, byla Madonna tou, která musela otevřít peněženku a hezky bývalému zaplatit odstupné. Ať žije emancipace! Ne, nutno podotknout, že Ritchie zprvu žádné peníze nechtěl, ale poté, co byl Madonnou nazván „emocionálním bastardem“, jí nechtěl být nic dlužen.

  • 6.

    Kevin Costner (63) a Cindy Silva – 80 milionů dolarů (1,8 mld. Kč)

    Kevin Costner (63) a Cindy Silva
    Autor: www.profimedia.cz

    Kdo by si nepřál mít po ruce svého Osobního strážce? Cindy se tento sen splnil a do světa vyrazila mladičká studentka po boku šarmantního Kevina. Byli spolu celých šťastných 16 let a měli tři děti. Ani přesto jim však velká láska nevydržela a v roce 1994 se rozešli. Cindy bohatší o skoro 80 milionů dolarů.

  • 7.

    Harrison Ford (76) a Melissa Mathison – 85 milionů dolarů (1,9 mld. Kč)

    Harrison Ford (76) a Melissa Mathison
    Autor: www.profimedia.cz

    Vydrželi spolu celých 21 let a rozvedli se až v roce 2004. Melissa s Harrisonem se brali ještě mladí, kdy předmanželská smlouva byla něco jako E. T.  Takže milá Melissa rázem měla nárok na vše, co během jejich manželství natočil. Děti také nepřišly zkrátka. Ford se postaral i o ně. Celkově si tak bývalá manželka přišla na 85 milionů dolarů.

  • 8.

    Steven Spielberg (71) a Amy Irving – 100 milionů dolarů (2,2 mld. Kč)

    Steven Spilberg (71) a Amy Irving
    Autor: www.profimedia.cz

    Když se roce 1976 potkali v Hollywoodu, oba už patřili k slušným hvězdám. Spielberg za sebou měl Čelisti a Irvingová byla jedna z nejtalentovanějších hereček. Láska mezi nimi planula a zase pohasínala mnohokrát, nakonec se vzali, aby po 4 letech zjistili, že to fakt není ono. Spielberga tohle zjištění stálo jen 100 milionů dolarů a bronzovou příčku naší rozvodové hitparády.

  • 9.

    Neil Diamond (77) a Marcia Murphey - 150 milionů dolarů (3,3 mld. Kč)

    Neil Diamond (77) a Marcia Murphey
    Autor: www.profimedia.cz

    Stříbrnou příčku našich draze zaplacených rozvodů obsadil hudebník Neil Diamond. Jeho druhá žena Marcia z šestadvacetiletého soužití nevyšla vůbec špatně. Na kontě jí přistála krásná sumička. Neil byl štědrý, řekl, že si jeho exmanželka zaslouží polovinu jeho bohatství a oba se rozešli civilizovaně. A tak to má být.

  • 10.

    Michael Jordan (55) a Juanita Vanoy – 168 milionů dolarů (3,7 mld. Kč)

    „Vítěz“ Michael Jordan
    Autor: www.profimedia.cz

    Zlato si odnáší zlatý hoch, jeden z nejlepších basketbalistů na světě – Michael Jordan. S Junaitou si pořídil tři děti a po jejím boku zažil spoustu krásných okamžiků a slavných momentů ve sportovní kariéře. Vzal si ji dříve, než podepsal smlouvu s Chicago Bulls, a proto jí po rozvodu náležela polovina jeho majetku. Už se nemohla dívat na Jordanovy nevěry, a tak v roce 2007 manželství ukončila.

Články odjinud

Dnešní horoskopy