Producent a zakladatel firmy Miramax Harvey Weinstein má na triku desítky obvinění žen ze znásilnění nebo sexuálního obtěžování. Proti Weinsteinovi se jako první ohradila herečka známá ze seriálu Čarodějky Rose McGowan, ke které se postupně přidaly další ženy, které s Harveym měly špatnou zkušenost.

Po slavných hollywoodských herečkách Angelině Jolie nebo Gwyneth Paltrow se nyní ozvala také Uma Thurman, která byla v létě váženým hostem karlovarského filmového festivalu. „Jsem vděčná, že mohu žít pro ty, které miluji a také pro ty, kteří mají odvahu zastat se jiných. Byla jsem rozčílená a měla jsem k tomu několik důvodů. MeToo, i když byste to podle mého obličeje neřekli. Myslím si, že je důležité dát tomu čas, být spravedlivá a přesná, takže šťastný Den díkůvzdání všem (Kromě tebe, Harvey, a všech tvých zkažených spojenců – jsem ráda, že kauza postupuje tak pomalu, nezasloužíš si totiž rychlou kulku),“ napsala si slavná herečka na sociální síť a přiznala tak, že byla také Harveyho obětí. Co přesně jí provedl, ale neuvedla.

Už minulý měsíc však Uma promluvila do médií a dala najevo jakousi frustraci. „Myslím, že je to chválihodné,“ komentovala dotaz ohledně žen, které se rozhodly prásknout na Harveyho, co jim prováděl. „Nemám co slušného bych k tomu řekla. Zkušenosti mě naučily. Nejsem malá, když mluvím ve vzteku, pak toho lituji. Musím počkat, až nebudu tolik naštvaná. Pak řeknu to, co musím,“ uzavřela diplomaticky Uma.

Harvey byl producentem filmů Kill Bill, ve kterých si Uma zahrála hlavní roli a tak s ním byla často ve styku. Navíc se s ním setkala už v roce 1994 při natáčení Pulp Fiction.

Můžeme zatím jenom hádat, co jí Harvey provedl. Buď se dostala do podobné situace jako Kate Winslet, které dával velmi jasně najevo, že mu může být vděčná za svoji kariéru a neodpustil si také několik sexuálních narážek, a nebo došlo i k horší variantě…

VIDEO: Uma Thurman v Karlových Varech

Fotogalerie
54 fotografií