Aféra točící se kolem chlípného filmového producenta Weinsteina nabírá na obrátkách, policie již sbírá důkazy a chystá se na něj vydat zatykač. V roce 2010 se měl totiž dopustit znásilnění. O jeho nevhodném chování už navíc promluvila i řada dalších žen, často velmi známých hereček.

Údajně se měl pokusit sexuálně obtěžovat i americkou herečku Juliannu Margulies, která proslula zejména coby zdravotní sestra Carol a láska doktora Douga alias George Clooneyho (56) v seriálu Pohotovost. Předtím, než se proslavila, musela dát některým slavným a mocným mužům najevo, že má morální zásady.

Brunetka v pátek v rozhlasovém pořadu rádia Sirius XM vzpomínala, jak se v 80. letech setkala s představitelem akčních hrdinů Stevenem Seagalem. Ředitelka castingu ji tehdy prý poslala do hercova hotelového pokoje kvůli opakování scény. Tehdy začínající třiadvacetiletá Julianna tam přišla a nestačila se divit.

„Viděla jsem jeho zbraň. V životě jsem opravdovou zbraň neviděla,“ svěřila se Margulies s tím, že poté po ní Seagal chtěl masáž. To už jí ale došlo, co se děje, a tak zmizela. „Ani nevím, jak jsem se dostala z pokoje,“ nechápe dnes.

Nepříjemná zkušenost ji ale do budoucna poučila a ona tak už věděla, co může čekat. Když tedy v roce 1996 dostala pozvání na schůzku s Harveym Weinsteinem, byla nanejvýš opatrná. Do hotelového pokoje sice šla, vzala si s sebou ale jako doprovod filmovou asistentku. Podle herečky producent vyšel oděn pouze v županu. Při pohledu dovnitř viděla zapálené svíčky a večeři pro dva.

Margulies se podívala na asistentku vedle sebe. „A všimla jsem si, jak krčí rameny. Jakoby říkala, co mohla dělat,“ vyprávěla dál hvězda seriálu Dobrá manželka. „Pak se na mne zlostně podíval, řekl mi, že mi jen chtěl popřát dobrý casting, a zabouchl dveře,“ dodala s tím, že o sebe už strach nemá. Svůj příběh ale zveřejnila s ohledem na mladší ženy, které by se mohly ocitnout v podobné situaci.

VIDEO: Courtney Love varovala před Harveym Weinsteinem už v roce 2005

Video
Video se připravuje ...

Courtney Love varovala před Harveym Weinsteinem už v roce 2005. Youtube.com/ohyouresilly

 

Fotogalerie
39 fotografií