Richard Branson nic nepodcenil a rozhodl se ve svém sídle na ostrově zabarikádovat. Příchod Irmy byl zlověstný. „Vyje tu vítr a prší. Je to strašidelné, ale zároveň nádherné,“ informoval miliardář na svém blogu. Odchod pro něj nepřipadal v úvahu. Navíc na něj bylo pozdě.

Větry už oblast Karibských ostrovů bičují v rychlosti 300 kilometrů v hodině. „Očekáváme, že nás hurikán zasáhne plnou silou během pěti hodin. V tu dobu se stáhneme do betonového vinného sklípku pod Velkým Domem,“ informoval Branson. Je vidět, že bezpečnost bere vážně.

Ve svém sídle totiž zůstal i se zaměstnanci. Personál mu pomohl zabarikádovat dveře a pomalu se společně začali připravovat na přesun. Bransonovi zaměstnanci měli připravené dvě místnosti plné postelí, kde mohli spát. Poté, co všechno zabezpečili, si ve společenské místnosti zahráli stolní hry.

Bransona ale i přes vážnost situace neopouštěl humor. „Tím, že znám náš úžasný tým tak jako já, předpokládám, že v našem vinném sklípku zbude málo vína poté, co se do něj přesuneme,“ dodal vtipně. Sám moc dobře ví, že humor je v takovýchto situacích důležitým pomocníkem.

Hurikán naštěstí přečkali v klidu. "Jsem rád, že vám mohu oznámit, že všichni lidé na Neckeru jsou v pořádku. Bohužel ale většina budov byla zničena a hlavní dům je 'neobyvatelný'. Mám strach o naše přátele a všechny další na ostatních ostrovech," informoval posléze Bransonův Syn Sam.

Majitel Virgin Group není jediný milionář, kdo má v oblasti své sídlo. I další celebrity, potažmo spíše jejich domy jsou v ohrožení. Na dalších ostrovech v Karibiku má sídlo i americký prezident Donald Trump, komik Eddie Murphy nebo herec Johnny Depp. Oni sami se však podle všeho v Karibiku právě nenachází.

Fotogalerie
23 fotografií

Podívejte se, co udělal hurikán Irma s letadlem: