Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Miliardář Richard Branson (62): Prohrál sázku, musel dělat letušku!

Autor: kat - 
13. května 2013
20:21

Je jedním z nejbohatších mužů na světě, přesto mu nechybí smysl pro humor. Sir Richard Branson (62) před dvěma roky prohrál sázku s kolegou z branže Tonym Fernandesem (49) a za trest si musel vyzkoušet práci letušky! Úkolu se zhostil vskutku zodpovědně, dokonce si nechal oholit nohy!

Červený kostýmek a sladěné balerínky, výrazné líčení, umělé řasy, síťované punčochy, skřipec ve vlasech... Na svou pěstěnou bradku si ale zámožný Brit sáhnout nenechal!

Stal se tak nejspíš první vousatou letuškou v historii společnosti AirAsia. Obsluhoval pasažéry (včetně Fernandese) při šestihodinové cestě z australského Perthu do Kuala Lumpur v Malajsii. A dokonce prý musel i čistit záchody!

Proč mu ale realizování slíbeného vtípku trvalo dva roky? Tvrdí, že dřív neměl čas, je ovšem možné, že tak dlouho sháněl červené balerínky velikosti 45! „Původně jsem chtěl lodičky s pořádným podpatkem, ale musím se v nich napřed naučit chodit,“ vtipkoval britský miliardář.

O co se vsadili?

V roce 2010 přivedli majitelé aerolinek Richard Branson and Tony Fernandes (49) své vlastní týmy do formule 1. A před startem sezóny uzavřeli sázku: Kdo bude horší, bude na lince vítěze dělat letušku! „Jestli prohraju, odejdu z F1 a zabiju se,“ prohlásil šéf stáje Lotus Fernandes. „Byl jsem si jistý vítězstvím, ale něco se pokazilo,“ komentoval to šéf týmu Virgin Branson. Obě stáje skončily zcela bez bodů, vítězem byl ale Fernandes, jehož jezdci dosáhli na 12. a 13. místo (maximem Bransonova týmu bylo 14. místo).

danamarie ( 14. května 2013 07:42 )

Ten člověk se mi vždy pro svůj přístup k životu líbil. žádný nadutý trouba.

Zobrazit celou diskusi