Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kvůli nemravnému tričku na rozlučku je vyhodili z letadla: Miliardář se nabídl uspořádat novou

Autor: aba - 
5. června 2017
22:30

Celkem osmnáct Britek ve věku mezi třiceti a šedesáti lety bylo minulý týden vyhozeno z letu na Malorku, kde měla jedna z nich mít rozlučku se svobodou. Letecká společnost Jet2 je vykázala z letu kvůli tričku, které pokládali za nemravné. Milionář Richard Branson se ale nabídl zachránit situaci.

Měla to být vysněná dovolená a rozlučka se svobodou v jednom. Emma Green se bude vdávat v srpnu a minulý týden měla odletět spolu se svými kamarádkami a členkami rodiny na Majorku, kde měla proběhnout její oslava. Ženy si nechaly vyrobit i speciální trička a celá skupina tak měla na sobě černý vršek s růžovým nápisem „Eminina rozlučka se svobodou 2017“ vepředu a „děvky na turné"“ vzadu. A právě nápis na zadní straně měl zaměstnance aerolinek pohoršit natolik, že skupinu vyvedli z letadla a nenabídli jim ani náhradní let.

„Všechny jsme profesionálky, matky, já třeba pracuji s mentálně postiženými, ani jedna z nás není žádná potížistka,“ rozčiluje se nastávající nevěsta. „Převlékly bychom se, ale nikdo se s námi o tričkách nebavil a rovnou nás vyvedli,“ vypráví rozhořčeně Emma, která nechápe, jak mohl nápis na zádech, který navíc nebyl ani vidět, když se ženy posadily, odporovat předpisům letecké společnosti. Ta se v rámci incidentu vymlouvá na přítomnost dětí v letadle. „I policistům to přišlo směšné, když přijeli,“ vypráví jiná účastnice rozlučky.

Ženy tak nakonec musely shánět jiné lety a kupovat nové letenky. Některé ani neletěly z domácího Leicesteru, ale musely až do Londýna. Matku a tetu nevěsty problém odradil natolik, že se rozhodly v plánovaných prázdninách nepokračovat a novou letenku už nekoupily. O incidentu se doslechl anglický miliardář Richard Branson, majitel vydavatelství Virgin Records, a nabídl „rozlučkové partě“ kompenzaci za zkrácené prázdniny z vlastní kapsy.

Video  Gábina Kratochvílová: Na rozlučce se svobodou striptéra nechci, ale venušiny kuličky klidně!  - Andrii Konontsev
Video se připravuje ...

Skupinka může kdykoliv do konce roku využít jeho letadla, se kterým poletí do Las Vegas, kde budou mít zajištěné tři noci v místním vyhlášeném hotelu Tropicana. Branson zdánlivě podobnou situaci už jednou řešil v rámci své vlastní vydavatelské společnosti. Když v roce 1977 vydali Sex Pistols své debutové album „Never mind the Bollocks, here’s the Sex Pistols,“ jeden ze zaměstnanců jeho obchodu ho vystavil do výlohy. Později za to byl souzen a Branson už tehdy zaplatil všechny soudní výlohy a jeho zaměstnanec byl nakonec uznán nevinným. 

Zdali skupinka žen miliardářovu nabídku přijme, nebo ne, zatím není jasné.

sores ( 6. června 2017 10:42 )

Musí se nechat, že lidstvo si čím dál více dovoluje nemravností! A to nahoty, vulgárního vyjadřování až kanálního a dalších prasáren!!! Svoboda není to, že si mohu dělat naprosto vše co mně napadne a nebudu respektovat zákony a slušnost! A pokud se člověk nechce podřídit slušné společnosti, tak ať jde žít do hlubokých lesů a žije sám v jeskyni! tam ať se třeba zblázní, nikomu nebude škodit a svobody všeho druhu bude mít víc než dost!

hulimihoukolen ( 6. června 2017 10:16 )

Je to prostě zmršený překlad.

karprox ( 5. června 2017 23:41 )

Zajímavý článek. No přiznejme si, že to asi nebyl zrovna ten nejlepší a nejchytřejší nápad. Co mne ale docela zaujalo je na jedné straně fakt, že se to odehrávalo v Británii, kde je možno zabít člověka, Čecha naprosto beztrestně, v Británii, která, podle posledních zpráv má úplně jiné starosti. Zaujala mne naprostá absence informace zda to byla iniciativa pracovníků letiště, jméno města ve článku zmíněno bylo, nebo jestli šlo o aktivitu pracovníků letecké společnosti, v tomto článku naprosto anonymní letecké společnosti. Pokládám to za závažnou zprávu o stavu tisku. Autor článku se soustředil na to aby přinesl svého druhu další senzaci, ale informaci, které letecké společnosti se raději vyhnout, tu jsem v článku postrádal.

Zobrazit celou diskusi