S místem svého posledního odpočinku by byl George Michael jistě nadmíru spokojen. Jeho blízcí se ho totiž rozhodli pohřbít u jeho matky Leslie na hřbitově Highgate v severním Londýně. „Ten hřbitov měl zvláštní místo v jeho srdci,“ informoval deník Mirror blízký zdroj.

Maminka slavného zpěváka před dvaceti lety zemřela na rakovinu, ovšem George se s jejím odchodem nikdy nevyrovnal. „Měl ji hrozně rád, trávil tam spoustu času a mluvil na ni,“ dodal zdroj.

Zpěvák dua z 60. let Wham! svou matku velmi miloval, a tak nikdy nezapomněl ani na Den matek. Je tak možné, že datum jeho pohřbu by mohlo být právě v den tohoto svátku, který letos v Británii připadá na 26. března.

Připomeňte si, jak George Michael vystupoval v Praze:

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý George Michael (†53): Takhle si užíval pražský koncert! Onemocněl po něm! georgemichaelpress.com

Autor hitů jako Wake Me Up Before You Go Go nebo Last Christmas zesnul náhle loni o Vánocích. V jeho domě v Goringu západně od Londýna v anglickém hrabství Oxfordshire ho našel jeho partner.

Podle výsledků pitvy Michael zemřel přirozenou smrtí. Zpěvák bojující se závislostí na drogách měl prý dilatační kardiomyopatii (zvětšení části srdce), problémy s myokardem a jaterní steatózu.

Zdravotní potíže ho provázely v posledních letech čím dál častěji, byl několikrát hospitalizován. V roce 2011 strávil několik týdnů v rakouské nemocnici ve Vídni s vážným zápalem plic. Onemocněl tehdy uprostřed svého evropského turné, a dokonce upadl do kómatu. Tehdy mu lékaři pro uvolnění dýchacích cest museli provést tracheostomii. 

V roce 2013 byl hospitalizován, když vypadl na anglické dálnici z jedoucího auta. Kvůli blíže neupřesněným problémům byl hospitalizován i v květnu 2014.

 

Fotogalerie
51 fotografií