„Nedýchá. Je v posteli. Je studený a modrý. Je úplně ztuhlý,“ popisoval zděšený Fadi Fawaz operátorce na britské tísňové lince 999, když se mu nedařilo svého partnera, zpěváka George Michaela, přivést k vědomí. Na otázku, jestli byla smrt očekávaná, odpověděl kadeřník: „Ne, ne, ne, ne, ne, ne. Čekal jsem na něj celé hodiny a on se neprobouzel. Šel jsem ho vzbudit a on byl pryč, odešel…“

„Mluvím na něj už asi hodinu,“ přiznává také Fawaz na uniklé nahrávce telefonu na tísňovou linku. „Někdo sem přijede, že ano?“ ptá se vyděšený muž a stále ještě se nevzdává naděje, že by mohlo být Michaelovi pomoci. Nakonec se ale musí smířit s realitou.

Britským médiím se ozval také jeho synovec Josh Fawaz (28). Fadi mu prý zavolal ihned poté, co volal na policii. V prvních chvílích, kdy si začal připouštět krutou skutečnost, se svěřil svému synovci: „Ach bože, myslím, že je mrtvý!“ Mladík tak byl vůbec první, kdo se o zpěvákově smrti dozvěděl.

„Nikdy jsem neslyšel dospělého muže takhle plakat. Fadi mi zavolal a říkal ‚Co bez něj budu dělat?‘ Trávili spolu skoro každý den posledních šest let. Byl tak zničený, že vedle George plakal celé hodiny,“ popisuje DJ Josh Fawaz pro Australia Daily Telegraph.

Fotogalerie
41 fotografií