Trump, který o možnosti kandidovat poprvé promluvil v show Oprah Winfrey (62) v roce 1988, má celkem pět dětí se třemi manželkami.

Poprvé se ženil v roce 1977, když si bral rodačku ze Zlína, někdejší lyžařku a modelku Ivanu Zelníčkovou. Z jejich 15letého manželství vzešli tři potomci, díky nimž jsou Donald s Ivanou už osminásobnými prarodiči.

Proč nepije?

Šest let pak vydržel s herečkou Marlou Maples, která mu dala dceru Tiffany. A od roku 2005 je ženatý se slovinskou modelkou Melanií, s níž má syna Barrona. A všechny své blízké – včetně zesnulých rodičů a bratra, který se ve 43 letech upil k smrti (proto se Donald dodnes vyhýbá alkoholu!) – zmínil i ve svém prvním povolebním projevu. Očima je hledal v davu, ale marně. „No, oni se dost stydí,“ rozesmál Trump publikum. „Jste úžasní a moc vás miluji,“ sdělil sourozencům, jakož i ženě a dětem.

Jeho syn mluví plynně česky

Zatímco pro 4 z jeho 5 dětí je čeština španělskou vesnicí, Trumpův nejstarší syn Donald jr. ovládá rodný jazyk své mámy Ivany dokonale. „Od roku 1980 jsem jezdil na prázdniny za dědečkem do komunistického Československa. Každé léto jsem tam trávil šest týdnů,“ prozradil před časem v rozhovoru, v němž dokonce svou lehce kostrbatou češtinu použil: „Já mluvím česky perfektně, víš,“ prohodil s úsměvem Donald jr., který s bratrem Erikem a sestrou Ivankou vede tátovo realitní a hotelové impérium.

Rodokmen budoucího prezidenta USA
Autor: Infografika Blesk.cz