Jolie podala v pondělí žádost o rozvod prý kvůli neslučitelným rozdílům a nyní usiluje o to, aby do své péče dostala všech 6 svých potomků. Zatímco v tomto ohledu na manžela zrovna moc ohledů nebere, je k němu štědrá alespoň v otázce financí. Nepožaduje totiž od něj žádné výživné. Zřejmě má pocit, že si bohatě vystačí s tím, co sama vydělá.

Jenže tak snadné to přece jen nebude. Majetkové vyrovnání mezi nimi bude asi pořádně tvrdý oříšek vzhledem k tomu, co všechno vlastně dvojice vlastní. Odhadovaná suma jejich společného jmění činí 400 milionů dolarů, tedy v přepočtu 9,6 miliardy Kč. Nejde ale jen o finance, nýbrž i o nemovitosti, kterých Jolie a Pitt nemají zrovna poskrovnu. Podle informací britského Daily Mail by měla být většina z nich napsána na jméno Angeliny, a tak je možné, že po rozvodu získá všechno ona.

Luxusní rezidence v Hollywoodu

Jedním z domů, o nichž v budoucích soudních tahanicích půjde, je luxusní rezidence v Los Feliz ve východní části Hollywoodu. Původně ji v roce 1994 pořídil Pitt za 1,7 milionu dolarů (41 milionů korun) a žil zde společně se svou první ženou, Rachel z Přátel, Jennifer Aniston (47). Po jejich rozvodu v roce 2005 připadlo sídlo jemu, a když ho několikrát rekonstruoval a rozšířil zakoupením dalších pozemků kolem, si sem nastěhoval novou rodinu. Dětem zde navíc nechal vybudovat i rozlehlý park s klouzačkami a pískovištěm.

Před časem však tento dům herec opustil. Zřejmě v době, kdy to mezi ním a jeho manželkou začalo pořádně skřípat. Vzhledem k tomu, že už si stihl pořídit jiné bydlení, zde asi i nadále zůstane Angelina s dětmi, pokud se tedy nerozhodne jinak. Přece jen možností má více, mohla by například zakotvit na ranči na pobřeží Santa Barbary o 44 515 metrech čtverečních. Původně nemovitost pořídil rovněž Brad v roce 2000 a zaplatil za ni 4 miliony dolarů (cca 96 milionů korun). Celá rodina sem jezdila doposud spíše na dovolenou a moc času tu nestrávila, i přesto, že díky nedalekému státnímu parku Gaviota oblast patří mezi přírodně chráněná území a je to tak ideální prostředí zejména pro děti.

Fotogalerie: Rozvod Jolie a Pitta: Bitva o 10 miliard a…
62 fotografií

Rezidence Chateau Miraval ve Francii

Další variantu pak představuje i rezidence Chateau Miraval ve francouzské vesnici Brignol, nedaleko from Aix-en-Provence, která je sice menší než dům v Hollywoodu, ale i tak je dost pohádkovým místem o pětatřiceti ložnicích. V domě najdeme i místnost s kulečníkem, bazén, tělocvičnu a velkou halu určenou pro bankety. Na pozemcích o rozloze téměř 5 tisíc metrů čtverečních se pak nachází i jezero, vinice, venkovní bazén s vířivkou či mnohé fontány a akvadukty.

Pár investoval do Chateau Miraval v roce 2008 společně 60 milionů dolarů (1,5 miliardy korun) a Jolie prozradila, že má k Francii blízko především proto, že tu cítí blízkost ke své zemřelé matce Marcheline Bertrand. Není tak divu, že právě tady herečka trávila chvíle před porodem dvojčat Vivienne a Knoxe. V srpnu 2014 zde pak dokonce řekla ANO i Bradu Pittovi, a tak těžko říct, zda se sem teď bude chtít ještě vůbec někdy vrátit.

V roce 2007 se pak mluvilo také o tom, že Angelina vlastní dům v Laurel Canyon. Není však jasné, zda ho mezitím už neprodala. Její nastávající exmanžel pak pro změnu před lety zakoupil panské sídlo ve francouzské čtvrti New Orleans. Během natáčení filmu Podivuhodný případ Benjamina Buttona začal tuto budovu z roku 1830 renovovat, ale později projekt odložil a od roku 2015 se snaží nemovitost prodat dalšímu zájemci.

Nejprve požadoval 6,5 milionu dolarů (157 milionů korun), později cenu několikrát snížil. Sídlo s pěti ložnicemi a pěti koupelnami zdobí mramorové římsy, krby a najdete zde i točité schodiště a výtah. Součástí je i dvoupatrový domek pro hosty, kde bydlel Pittův kamarád Jonah Hill (32) během natáčení 21 Jump Street. Přesto se zatím kupec nemovitosti nenašel a ani Brad zde nehodlá bydlet.

Hacienda s osmi ložnicemi na Mallorce

Místo toho po rozchodu s Angelinou vrazil další obrovskou sumu peněz do haciendy na Mallorce. Zde probíhalo natáčení jeho nejnovějšího filmu Allied (Spojenci), během kterého se měl údajně zakoukat do kolegyně Marion Cotillard (40). Pokud tu Pitt opravdu našel novou lásku, není divu, že se mu zalíbil i samotný španělský ostrov. Zda ale ve vile s osmi ložnicemi, dvěma obýváky, obří zahradou a bazénem hodlá žít sám či s partnerkou, je zatím ve hvězdách. Teď má asi stejně plnou hlavu rozvodu s Angelinou.

Kromě dětí a domů hvězdnou dvojici spojuje také jejich společná nadace, kterou založili v roce 2006, kdy byla jejich láska ještě v rozpuku. Pojmenovali ji jednoduchým spojením jména nejstaršího adoptovaného dítěte (Maddox) a svých příjmení. Prostřednictvím organizace Maddox Jolie-Pitt darovaly hollywoodské celebrity miliony dolarů na různé dobročinné účely, mimo jiné podpořily dětská zdravotní centra v Etiopii a Kambodži, organizaci Lékaři bez hranic či nadaci N/a’an ku v Namibii. Nadace rovněž pomáhala při obnově města Joplin v Missouri poté, co ho zpustošil hurikán Katrina. Jaká náhoda, že zrovna nyní je oficiální webová stránka nefunkční kvůli renovaci. Má to snad znamenat, že s rozvodem páru skončí i jejich společná charita?

Fotogalerie: Angelina a Brad se rozvedli! Tohle byl…
41 fotografií

Zatímco pro Pitta jde o druhý rozvod v životě, Jolie už něco takového zažívá potřetí. V letech 1996–1999 totiž byla vdaná za herce Johnny Lee Millera (43) alias Sherlocka Holmese v seriálu Sherlock: Jak prosté. Podruhé svatbu i rozvod vyzkoušela s dalším kolegou, Billy Bobem Thorntonem (61), za kterého se provdala jen po dvouměsíční známosti. Manželství krachlo rovněž po třech letech, nyní jen po dvou. Angelina má prostě pech.

Vše o rozvodu Angeliny Jolie a Brada Pitta čtěte zde >>>

Fotogalerie
44 fotografií