Metalová legenda v dresech Sharks byla v hale SAP Center v kompletním složení. Lars Ulrich s Robertem Trujillem otevřeli dveře do šatny Žraloků, aby je tak vyzvali k nástupu na led. Při něm navíc hráče San Jose v domácích zápasech rozpumpuje vždy skladba Seek and Destroy, jeden z největších hitů Metallicy.

Ještě před zápasem využil situace obránce domácích Brent Burns a s lídrem kapely Hetfieldem se vyfotil. Při své současné vizáži, kdy jeho rozsáhlé tetování doplňuje hodně dlouhý plnovous, vypadal, jako kdyby byl jedním ze členů metalové party a nikoliv jednou z nejvýraznějších postav bojů letošního play off.

Vystoupení skupiny, která již v minulé sezoně měla v aréně Sharks akci „Večer s Metallicou“, provází i charitativní podtext. Podepsané kytary Hetfielda a Hammetta, na něž hymnu oba zahráli, budou vydraženy v aukci do poloviny června. Výtěžek bude rozdělen napůl mezi organizaci Little Kids Rock a nadaci Ronald McDonald House.

Tenhle bohulibý kousek metalistů nicméně nevzbudil jen kladné emoce a někteří Američané na sociálních sítích posílají kapelu k čertu. Jejich provedení hymny na elektrické kytary je podle nich hanobením této takřka posvátné skladby.