Herečka a její sestra Sophie porušily soudní příkaz, který jim zakazoval vstup na pozemek, a přelezly plot, aby na poli postavily stan pro natáčení protestního videa, během kterého pekly sladkosti. Když to uviděl majitel pozemku, neváhal, sedl do traktoru a celebrity i aktivisty z Greenpeace důkladně „pohnojil“.

Emma Thompson se přidala k protestu proti těžbě břidlicových plynů. Pole, které s aktivisty obsadila, totiž jeho majitel pronajal právě firmě, která se tímto odvětvím zabývá. „Už nějakou dobu o tomto problému vím, a když David Cameron porušil úmluvu z pařížské klimatické konference a schválil 200 míst v Británii, kde se bude těžit metodou frakování, došla mi trpělivost,“ řekla k incidentu slavná herečka.

Místní lidé, kteří s tímto typem těžby nesouhlasí, měli radost, že se na jejich stranu oscarová herečka přidala. I přivolaná policie pouze dohlížela, aby nedošlo ke střetům, a nikoho nezadržela. Herečka se svou sestrou, vítězkou britského MasterChef, chtěla upečené dobroty nabídnout místním. Je otázka, jestli nebyly provoněné „venkovem“.

 

Fotogalerie
10 fotografií