Princovi se udělalo špatně již v pátek v jeho soukromém letadle. Byl odvezen do nemocnice v americkém Illinois. Už dlouhé týdny se léčil z chřipky a vypadalo to, že se konečně začal uzdravovat, v pátek se mu ale značně přitížilo.

Z nemocnice byl přesto propuštěn po pouhých třech hodinách. Přitom neoficiální zprávy mluvily o velmi vážném stavu amerického zpěváka. Aby svým fanouškům dokázal, že je v pořádku, objevil se v sobotu na taneční párty. Zahrál svou novou skladbu, ale nezazpíval. "Počkejte ještě pár dní, než se za mě začnete modlit," uklidňoval ovšem všechny okolo.


To byly pravděpodobně jeho poslední chvíle na veřejnosti. Zpěvákovo tělo bylo nalezeno v jeho sídle v Paysley Park. Na místo byli přivoláni lékaři a později i policie, která začala Princovu smrt vyšetřovat. Byla nařízena i pitva.

Celým jménem Prince Rogers Nelson se narodil 7. června 1958 v americkém Minneapolis ve smíšené rodině jazzové zpěvačky a kapelníka jazzbandu. Na klavír se naučil hrát v sedmi letech, a když mu bylo dvanáct, ovládal prý už 20 hudebních nástrojů.

Jeho velkým hitem byl song The Purple Rain ze stejnojmenného alba. Za skladbu dostal rovnou dvě Grammy. Za svou kariéru byl nominován dvaatřicetkrát, pět nominací proměnil v cenu.

Mezi prvními z celebrit, kteří na Twitteru sdíleli svůj smutek byla i Katy Perry nebo Boy George.

Prince se proslavil mimo jiné jako autor hitu Nothing Compares 2U pro irskou rebelku Sinéad O'Connorovou. Výstřední, záhadný a rozpolcený muzikant zažil největší slávu v 80. a 90. letech 20. století. Ale až do konce života byl jedním z nejproduktivnějších a nejpracovitějších umělců na světě.

Ačkoli Prince měřil pouhých 157 centimetrů, hudební invencí a zručností byl velikánem. Produkoval filmy (složil například píseň k jednomu z filmů o Batmanovi), šéfoval vlastní společnosti a ještě stíhal zásobovat skladbami i jiné interprety. V roce 2004 byl mnohokrát oceněný Prince již jako legenda uveden do rokenrolové Síně slávy.

Fotogalerie
17 fotografií