Na fotce, pořízené o Velikonocích na zámku Windsor, pochopitelně nechybí nejmladší královnina pravnučka princezna Charlotte, kterou si pyšná prababička posadila na klín. Na svou sestřičku pochopitelně dohlíží její bráška princ George.

Snímek, který v moderním duchu napodobuje staré olejomalby, v sobě nese i kouzlo momentky. Malá Mia Tindall, dcera královské rebelky Zary Phillips a jejího manžela, ragbyové hvězdy Mika Tindalla, se ve chvíli, kdy americká fotografka Annie Leibovitz zmáčkla spoušť, chopila babiččiny kabelky. „Bylo to úplně spontánní, vůbec se to neplánovalo. Vzala prostě prababiččinu kabelku a bylo to,“ řekl deníku Daily Mail jeden z přítomných.

Unikátní obrázek si k narozeninám vyžádala sama královna. „Byla o tom jasná představa. Královna chtěla portrét nejmladších členů rodiny, druhého konce generačního spektra. Máte tam její nejmladší vnoučata, která jsou mnohem mladší než ta ostatní, a všechna pravnoučata,“ uvedla královská rodina.

„Bylo to šťastné, milé a pohodové odpoledne. Všichni rodiče pomáhali, aby fotka vyšla dobře – klasická kompozice, něco jako dílo starých mistrů s moderním nádechem,“ dodal Buckinghamský palác.

Krom rozkošné fotografie byly zveřejněny ještě dvě další. Na první z nich pózuje britská královna se smečkou svých pejsků taktéž na hradě Windsor. V druhém případě se jedná o portrét matky s dcerou, tedy sestrou prince Charlese, princeznou Annou.

Fotogalerie
17 fotografií