Sergej Kucherenko měl v roce 2010 podepsat nevýhodnou smlouvu. Firmě, které v té době šéfoval, kvůli tomu vznikla škoda ve výši astronomických 200 milionů korun. Před dvěma týdny ho ve Vídni vypátrali policisté a odvezli ho rovnou do vazby. Podnikatel se před nimi údajně chtěl schovat ve sprše. 

Jeho manželka, slovenská silikonová kráska Silvia Kucherenko, má kvůli tomu z ostudy kabát. Slovenka se podle informací Nového Času stáhla do ústraní a po ní i její rodině se slehla zem. Od 18. prosince, kdy byl zatčen její manžel, o ní nikdo neslyšel a nelze se jí ani dovolat. Silvia prý zrušila i svoje účty na sociálních sítích, kde se předtím chvástala svým luxusním životem.

Slovenský deník také uvedl, že Sergej se nejspíš v blízké době na svobodu nepodívá, protože existují důvodné obavy, že by se před soudem skrýval v cizině. "V pondělí se konalo neveřejné jednání, na kterém se rozhodlo, že pan Kucherenko nebude propuštěn z vazby. V polovině ledna bude opět jednání, které bude rozhodovat, zda bude převezen na Slovensko," uvedla Christina Salzborn, soudkyně Krajského soudu ve Vídni.

Podle Nového Času Sergejovo jméno figuruje v celkem jedenácti slovenských společnostech, které se orientují na finanční leasing, pronájem movitých věcí i nemovitostí, průzkumy trhu a další podnikatelské aktivity. Právě v době, kdy měl Sergej spáchat podvod, si Silvia prý stěžovala na finanční problémy. "Ukažte mi jediného podnikatele nebo běžného člověka, na kterého by alespoň částečně nedolehla globální finanční krize. Ano, zasáhlo to i nás," uvedl tehdy s tím, že kvůli problémům museli rozprodávat i majetek.

Fotogalerie
4 fotografie