Model a moderátor ukončil svůj život v pondělí 26. října krátce po čtvrté hodině odpoledne. Policisté dostali zprávu o muži stojícím na mostě a prý se ho snažili od skoku odradit celých 7 hodin. Nakonec se však čtyřicetiletý muž přece jen rozhodl pro sebevraždu.

Moderátor na tomto světě zanechal svou sestru Jine Sarpong, také oblíbenou televizní moderátorku. Ta se k jeho smrti pro server dailymail.co.uk vyjádřila následovně: „Svého bratra velice miluji. Sam byl úžasná lidská bytost. Jeho smrt je ztráta pro tento svět.“ Jeho přátelé ho popisují jako duši party, jako člověka, který má vždycky na tváři úsměv od ucha k uchu. Tento velmi aktivní soukromý i kariérní životní styl ho ale nejspíš vyčerpával mnohem více, než dával svému okolí najevo. 

Sarpong spolupracoval jako model se světoznámými značkami jako Tommy Hilfiger, Gucci nebo Versace. Model měl dvojí státní občanství, britské i americké, protože od svých jedenácti let žil v Los Angeles. Vytvořil také vlastní značku oblečení Future Stars, v rámci níž právě kombinoval dohromady kalifornský a britský styl oblékání.

Fotogalerie
5 fotografií