Herečka Cate Blanchett (45), která je vdaná za režiséra Adrewa Uptona a je matkou čtyř dětí, o své minulosti nikdy nemluvila. Kousek ale odkryla během interview, když dostala otázku, jestli sama někdy randila se ženami. Hereččina odpověď mnoho lidí překvapila: „Ano, mnohokrát,“ sdělila. Mluvit o tom veřejně ji nikdy nenapadlo: „Nikdy jsem o tom ani nepřemýšlela,“ dodala herečka.

Blanchett se také aktivně podílí na zrovnoprávnění žen a mužů v Hollywoodu. Velkým tématem jsou rozdílné platy herců a hereček. „Musíme se v tomto směru posunout vpřed,“ řekla herečka. Nesouhlasí s tím, že herečky dostávají mnohem méně peněz než jejich herečtí kolegové.

Také by se podle ní mělo točit více filmů s ženskou tematikou. Podle herečky je to ale moc složité: „Tyto filmy nejsou ani divákům představovány, přitom lidi chtějí vidět kvalitní filmy,“ uvedla Blanchett. „Je také těžké sehnat na natáčení těchto filmů peníze, všichni si totiž myslí, že na ně veřejnost nebude do kina chodit. To ale není pravda,“ doplnila.  

Fotogalerie
5 fotografií