Letošní předávání Oscarů se odehrálo ve znamení tělové barvy. Jednoznačně v ní okouzlila americká herečka Cate Blanchett (44), která si odnesla zlatou sošku za nejlepší ženský výkon v hlavní roli ve snímku Jasmíniny slzy. Plavovlasá Cate se od hlavy až k patě zahalila do tělových šatů posázených perleťovými přívěsky. Ze stejného materiálu jako měla zdobení na róbě zvolila i náušnice. Cate Blanchett byla ten večer jasným důkazem, že v jednoduchosti je krása.

Nejsledovanější

Módní kritici z celého světa se však nejvíce těšili, v čem se letos předvede hvězdná Angelina Jolie (38). Před dvěma lety šokovala nožkou vystrčenou z velmi vysokého rozparku. Letos byli napnutí kvůli její nedávné operaci prsou, kdy si ze strachu z rakoviny nechala obě ňadra uříznout a nahradit je silikony. Angelina Jolie byla tentokrát však za cudnou, i když lehce provokativní. Její průhledné šaty neměly žádný hluboký výstřih ani rozparek. Nejintimnější partie jí zakrývaly kovové cvoky, kterými byla róba poseta.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na nejdůležitější momenty Oscarů! Tomáš Polák, Reuters

Nejodvážnější

Souboj o nejodvážnější model večera svedly hned tři herečky. Stříbrná Kate Hudson (34) se pochlubila výstřihem až k pupíku i přesto, že je známá svými jedničkami. Kate nedráždila smysly přítomných pánů jen svým hlubokým dekoltem, ale také odhalenými zády.

Stejně odvážným výstřihem vynikala i oscarová herečka Lupita Nyong´o (31), která si odnesla sošku za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli a místo plných ňader ukázala kostnatý hrudník. Provokativní černé šaty si oblékla také herečka Charlize Theron (38) a její neméně slavná kolegyně Anne Hathaway (31). Ta se na červeném koberci před fotografy div neukroutila, když se chtěla blýsknout v záři reflektorů holými zády a sexy rozparkem.

Sázka na jistotu

Na světlé a střídmé šaty vsadily letos i herečky Calista Flockhart (49), Goldie Hawn (68), která se rajcovním výstřihem snažila trumfnout svou dceru Kate Hudson, průsvitná Jessica Biel (32) nebo střapatá Jennifer Garner (41). V černé kromě Charlize Theron zazářila také Julia Roberts (46) nebo Sandra Bullock (49). Ta zrovna módním vkusem neoplývá, tak raději tentokrát neexperimentovala. Kdo se letos naopak netrefil, byla zpěvačka Lady Gaga. To ovšem ale nikoho nepřekvapilo.

Výsledky
Autor: Blesk