Kam se hrabe Barack Obama a jeho selfie s dánskou premiérkou na pohřbu Nelsona Mandely, které obletělo svět a namíchlo první dámu Michelle. Ellen se při oscarovém ceremoniálu vyfotila s hloučkem celebrit těch nejzvučnějších jmen.

Video
Video se připravuje ...

Jak vzniklo nejslavnější oscarove selfie Reuters

Jared Leto, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Meryl Streep, Angelina Jolie, Brad Pitt, Julia Roberts, Kevin Spacey, Lupita Nyong'o a uprostřed snímku samozřejmě oblíbená moderátorka Elen DeGeneres. Fotku, kterou pořídila v hledišti losangeleského Dolby Theather, hned postovala na svůj Twitter s přáním překonat rekord v počtu retweetů. Do snímku, který se okamžitě zapsal do historie, se bohužel nevešla zpěvačka Liza Minelli, která svou malou postavou nezvládla převýšit herce v zadní řadě skupiny.

Jak vznikalo nejúspěšnější selfie všech dob
Autor: Twitter.com

Ještě během slavnostního vyhlašování držitelů nejprestižnějších filmových cen pak oznámila, že se to podařilo. "Dostali jsme e-mail od Twitteru, že jsme ho srazili na kolena a zapsali se do historie," uvedla populární americká herečka a moderátorka.

Twitter skutečně v průběhu ceremoniálu zveřejnil omluvu uživatelům, že služba přeposílání zpráv více než 20 minut nefungovala.

Dosavadním premiantem v počtu retweetů na sociální síti byla fotografie objímajících se manželů Obamových, pořízená během volební noci a pojmenovaná všeříkajícím názvem "Další čtyři roky". Ta dosáhla více než 780.000 přeposlání.

Svým pokusem zapsat se do historických análů ovšem Ellen vyvolala menší kulturní šok u slavné herečky Meryl Streep, která na výzvu moderátorky vytvořit vlastní portrét na Twitter (takzvaný selfie) reagovala lehce vyplašeně: "Já ještě nikdy netweetovala!"

Výsledky
Autor: Blesk