Mužští zpěváci ve Frankfurtu, kde se předávání cen odehrálo, kroutili opět hlavou. Cenu za nejlepšího zpěváka si totiž odnesl idol náctiletých dívek Justin Bieber (18), který je nyní čerstvě sólo. Cenu získal už potřetí po sobě. Navíc zvítězil ve třech kategoriích, jako zpěvačka Taylor Swift (22), která bodovala v ženských kategoriích.

Hvězdou večera nestydatá Heidi

Nejvíce pozornosti na sebe ale strhla moderátorka Heidi Klum. Na pódiu se objevila hned v několika modelech. Ty se sice lišily barvou a střihem, avšak jedno měly společné – více toho odhalovaly, nežli skrývaly. Chvílemi tak „oblečená–neoblečená“ Heidi působila jako chytrá horákyně. Největší pozdvižení ale způsobila, když na pódiu začala osahávat, či spíše poplácávat po zadcích mužské modely. Odloučení od Seala zřejmě leze Heidi na mozek.

Kosmonaut Hasselhoff

Svých pár vteřin slávy si chtěl zažít i americký herec David Hasselhoff (60, Pobřežní hlídka), kterému jde zpěv asi tak dobře jako hraní... Na pódiu se proto objevil v bílém skafandru, který měl připomínat vesmírný oděv Rakušana Felixe Baumgartnera (43), který se nedávno proslavil tím, že skočil z výšky 39 kilometrů.

Přehled vítězů

Nejlepší song: Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe

Nejlepší ženský výkon: Taylor Swift

Nejlepší mužský výkon: Justin Bieber

Nejlepší pop: Justin Bieber

Nejlepší nováček: One Direction

Nejlepší živé vystoupení: Taylor Swift

Nejlepší Hip Hop: Nicki Minaj

Nejlepší rock: Linkin Park

Nejlepší elektronická hudba: David Guetta

Nejlepší alternativní hudba: Lana Del Rey

Nejlepší videoklip: Psy - Gangnam Style

Nejlepší vzhled: Taylor Swift

Nejvíce fanoušků: One Direction

Nejlepší mezinárodní výkony: Han Geng, Čína

Fotogalerie
10 fotografií