Všechno se odehrálo včera v poledních hodinách. Adamec den předtím zřejmě popíjel s přáteli, což vzal na lehkou váhu a ráno svým vozem Škoda Octavia, vyrazil domů do Košic. Na křižovatce nedal přednost a v plné rychlosti se srazil s dalším vozem. V něm seděli tři osoby, ale naštěstí se nikomu nic vážného nestalo.

Přesto pořádně naštvaný řidič druhého vozidla zavolal okamžitě záchranku, a lékaři jeho lehce zraněnou manželku a tchyni. Přivolaní policajti udělali Adamcovi dechovou zkoušku a k jejich překvapení zpěvák nadýchal zbytkový alkohol. „Řidiči Lukáši A. jsme při dechové zkoušce zjistili 0,68mg/l. To je v přepočtu 1,42 promile,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jana Mesarová.

Měli by mi sebrat řidičák na 8 let, kaje se Adamec

Zpěvák byl po nehodě v šoku, po pár minutách si ale uvědomil, co způsobil a sypal si popel na hlavu. „Spěchal jsem, byla to moje chyba, které jsem si vědomý. Je mi to velmi líto, protože právě v autě by se spěchat nemělo,“ prozradil Lukáš Novému Času příčinu nesmyslné srážky. „Měli by mi sebrat řidičák na 8 let,“ pokračoval Adamec v sebekritice za nehodu, kterou způsobil.

Nyní za mladistvou nerozvážnost hrozí zpěvákovi obvinění z ohrožení pod vlivem omamných látek s trestnou sazbou do dvou let.

Fotogalerie
5 fotografií