V britském X-Factoru se objevila v roce 2006. A dokázala chytit za srdce - pěveckými výkony i smutným osudem. Ani přes trvalé postižení se však nevzdala a šla za svým snem - stát se profesionální zpěvačkou.

V roce 2010 jí však lékaři po přetrvávajících problémech se žaludkem diagnostikovali zhoubný nádor. Další rána od doby, kdy coby třináctiletá si po pádu poranila míchu a zbytek života strávila na vozíku.

Měla točit duet se Susan Boyle

Poctu za Kerry zorganizoval hlavní porotce soutěže a její zakladatel Simon Cowell. Během X-Factoru se jí pak dostalo podpory i od Susan Boyle, další známé televizní hvězdy, která se pak přihlásila v roce 2009 právě díky inspiraci vystoupení Kerry. Poté, co se obě kamarádky proslavily, spolu chtěly natočit duet. To už ale nestihnou.

"Boj je to dlouhý, ale já chci žít. Mám světu ještě hodně co dát," říkala Kerry před smrtí. Ani tři měsíce náročných chemoterapií, při kterých téměř ohluchla, však skotské zpěvačce nepomohly. Zákeřnou nemoc neporazila. Za život maminky se přitom modlil i její sedmiletý syn.

Fotogalerie
3 fotografie